JT Monitoringo, patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) vadovo teigimu, vasario 5 dieną JT Saugumo Tarybai C.Powello pateiktos dvi iš palydovo darytos Irako karinių objektų nuotraukos neįrodo, kad Bagdadas prieš inspektorių atvykimą išgabena dradžiamą ginkluotę.

"Šie ginkluotės pergabenimai, apie kuriuos buvo pranešta, galėjo būti tiek įprasta veikla, tiek ir draudžiamos ginkluotės išgabenimas prieš artėjantį patikrinimą", - sakė jis, pabrėžęs, jog neturi įrodymų, kad irakiečiai iš anksto gaudavo informacijos apie objektus, kuriuos ketina tikrinti inspektoriai.

JAV valstybės sekretorius vasario 5 dieną savo pranešime Saugumo Tarybai teigė, kad iš palydovų darytų nuotraukų analizė patvirtina, jog Irakas kilnoja karinę įrangą į įvairius šalies rajonus, neleisdamas su ja susipažinti tarptautiniams inspektoriams.

"Mes negalime pasakyti, kas tai per įrenginiai ir kur jie buvo perkelti, tačiau visi pervežimai buvo užfiksuoti likus kelioms dienoms iki tarptautinių inspektorių apsilankymo šiuose objektuose", - tada sakė C.Powellas.

UNMOVIC vadovas sveikino tokių valstybių, kaip Jungtinės Valstijos, žvalgybos tarnybų darbą, tačiau pabrėžė, kad "inspektoriai savo ataskaitas turi grįsti tik tais įrodymais, kuriuos jie patys gauna ir gali pateikti visuomenei". "Be įrodymų nėra pasitikėjimo", - sakė jis.

Atsižvelgdamos į vyriausiųjų inspektorių ataskaitą, JT Saugumo Tarybos narės spręs, ar skirti daugiau laiko intensyvioms inspekcijoms Bagdade, ar paremti JAV ir Didžiosios Britanijos planus panaudoti prieš Iraką karinę jėgą.