H.Blixas taip pat sakė, kad dvi Irako "Al Samoud 2" raketos versijos viršija maksimalų 150 kilometrų nuotolio limitą, kurį buvo nustačiusi Saugumo Taryba.

"Klausimai apie juodligės sukėlėjus, nervus paralyžiuojančias dujas VX ir tolimojo nuotolio raketas greičiausiai yra... svarbiausia problema, su kuria mes susidūrėme. Irakas turi sąžiningai susidoroti su šia užduotimi ir nesumenkinti jam pateikiamų klausimų", - sakė vyriausiasis JT ginklų inspektorius.

Pristatydamas ginklų inspektorių ataskaitą JT Saugumo Tarybai H.Blixas taip pat sakė, kad jo inspektoriai nerado įtikinančių įrodymų, kad tikrinamuose Irako objektuose būtų iš anksto sužinoma apie inspektorių apsilankymą. Pasak inspektoriaus, Irakas priėmė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pasiūlymą atsiųsti ekspertų grupę tolesnių derybų dėl nusiginklavimo.

H.Blixas suabejojo kai kuriais žvalgybiniais duomenimis, kuriuos JT Saugumo Tarybai pateikė JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas). Pareigūnas sakė, kad C.Powello pademonstruotos palydovinės nuotraukos neįrodo, kad Irakas išvalė objektą, kuriame buvo slepiami ginklai.

Pasak H.Blixo, tai galėjo būti įprasta veikla. H.Blixas taip pat sakė, jog neturi įrodymų, kad irakiečiai iš anksto sužinodavo apie ginklų inspektorių patikrinimus, kaip savo kalboje teigė C.Powellas.

Tuo tarpu vyriausiasis Jungtinių Tautų (JT) ginklų inspektorius Mohammedas El Baradei (Mohamedas El Baradėjus) ) penktadienį pareiškė, kad Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) inspektoriai Irake nerado draudžiamos branduolinės veiklos pėdsakų, ir paragino Bagdadą visiškai bendradarbiauti ir paspartinti patikrinimų procesą

"Iki šiol mes neradome įrodymų, jog Irake vykdoma draudžiama branduolinė ar su branduoline veikla susijusi veikla", - sakė TATENA vadovas M.El Baradei), pristatydamas inspektorių ataskaitą JT Saugumo Tarybai.

Tačiau pareigūnas pabrėžė, kad jo vadovaujami inspektoriai dar tikrina kai kuriuos klausimus. Pasak inspektorių vadovo, agentūra gali taip ir nepadaryti galutinės išvados dėl 32 tonų sprogstamos medžiagos HMX, kurią Irakas teigia naudojąs kalnakasyboje.

Irakas taip pat sakė, kad dokumentuose apie Irako branduolinę programą, kuriuos Irako pareigūnai pateikė praėjusią savaitę, nebuvo naujos informacijos, kuri būtų padėjusi atsakyti į klausimus, susijusius su Irako branduolinio ginklo gamyba.

JAV ir Didžioji Britanija kaltina Iraką slapta toliau gaminant masinio naikinimo ginklus ir mano, jog atėjo laikas šią problemą kartą ir visiems laikas išspręsti karinėmis priemonėmis. Dauguma Saugumo Tarybos narių mano, jog dar anksti kalbėti apie karinius veiksmus, ir tikisi, kad Sadamo Huseino (Saddam Hussein) režimą pavyks nuginkluoti taikiais metodais.