"Bet aš niekur nesu sakęs, kad balotiruosiuosi trečiajai ar penktajai kadencijai. Jei bus priimti atitinkami sprendimai ir man kažką pasiūlys, tuomet galvosiu", - sakė A.Lukašenka per susitikimą su Baltarusijos valstybinio informatikos ir radioelektronikos universiteto studentais bei dėstytojais.

"Viskas vyks pagal įstatymą, siekiant išsaugoti valdžios legitimumą. Viskas bus suderinta su Konstitucija ir priklausys ne tik nuo mano noro, bet ir nuo to, kaip klostysis padėtis", - sakė prezidentas.

Kiek anksčiau šią savaitę Baltarusijos profsąjungų federacijos pirmininkas Leonidas Kozikas pareiškė esąs pasirengęs pasiūlyti A.Lukašenkos kandidatūrą kitiems prezidento rinkimams.

"Ateis laikas, ir aš pasiūlysiu dabartinį prezidentą kitam laikotarpiui", - sakė L.Kozikas spaudos konferencijoje trečiadienį.

Baltarusijos profsąjungų vadovas taip pat pridūrė esąs "pasiryžęs iškelti Aleksandrą Lukašenką ne tik trečiajai, bet ir penktajai kadencijai".

"Ir šiaip jau kadencijos išvis nebereikalingos, juk viską sprendžia liaudis", - teigė jis.

Pasak L.Koziko, 80 proc. gyventojų šiandien remia dabartinį prezidentą.

Praėjusių metų lapkritį Jungtinės Valstijos, o kiek vėliau ir visos Europos Sąjungos valstybės, išskyrus Portugaliją, nusprendė neįsileisti A.Lukašenkos ir septynių jo vyriausybės narių į į savo teritoriją, protestuodamos prieš nuolatinius žmogaus teisių ir demokratijos principų pažeidimus Baltarusijoje bei Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos žmogaus teisių stebėtojų išsiuntimą iš šios šalies.