Respublikonų partijos kongreso nario Jimo Saxtono (Džimo Sakstono) parengtas rezoliucijos projektas, pristatytas ketvirtadienį, kviečia verslininkus nedalyvauti 2003 metų aviacijos parodoje Prancūzijoje. Didžiausią tarptautinę aviacijos pramonės mugę numatyta surengti birželio mėnesį šalia Paryžiaus esančiame "Le Bourget" oro uoste. Jei JAV atsižvelgs į šią Atstovų Rūmų iniciatyvą, tai gali suduoti stiprų smūgį parodai, nes JAV bendrovės ir organizacijos paprastai sudaro 37 proc. iš daugiau, nei 1,8 tūkst. parodos dalyvių.

"Mes norime pasiųsti aiškią žinią Prancūzijos vyriausybei: Jungtinės Valstijos ir jos sąjungininkai buvo su Prancūzija tamsiausiomis šiai šaliai valandomis", - pranešime teigė Saxtonas (Sakstonas). "Mes tikimės deramos paramos kovoje su terorizmu".

Kongreso nario parengtas projektas - naujausia antiprancūziškų nuotaikų, kylančių JAV, apraiška. Vašingtono ir Paryžiaus nuomonės išsiskyrė klausimu, kokių veiksmų derėtų imtis dėl įtariamo Bagdado nepaklusimo Jungtinių Tautų (JT) nusiginklavimo rezoliucijoms.

Baltieji Rūmai nori, kad JT pateisintų jėgos panaudojimą, o Prancūzija primygtinai reikalauja, kad JT inspektoriai tęstų ginklų paieškas, teigdama, kad taip galima geriausiai sutramdyti Irako prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną).