A.Paulauskas Naujajai sąjungai vadovavo nuo pat jos įkūrimo 1998 metais.

Pasak A.Paulausko, kartu su juo atsistatydina pavaduotojai Algirdas Monkevičius ir Vaclovas Karbauskis.

Tačiau kadangi kol nėra pirmininko, jo pareigas eina pavaduotojas. Planuojama, kad NS laikinai vadovaus švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius.

Naująjį partijos lyderį rinks partijos suvažiavimas, kurio data kol kas nenustatyta.

Spalį vykusiuose Seimo rinkimuose NS surinko 3,64 proc. balsų ir, neperžengusi 5 proc. barjero, į Seimą nepateko.

Vienmandatėje apygardoje pralaimėjimą patyrė ir A.Paulauskas. Vienintelis NS atstovas būsimame Seime bus Valerijus Simulikas. Penktadienį kadenciją baigusiame Seime NS turėjo 9 narių frakciją, Vyriausybėje yra du Naujosios sąjungos deleguoti ministrai - Aplinkos ministerijai vadovaujantis A.Paulauskas bei švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius.

Kalbėdamas tarybos posėdyje, A.Paulauskas tarp pralaimėjo Seimo rinkimuose priežasčių minėjo "neproporcingą ir agresyvų" puolimą prieš partiją, jį asmeniškai ir kitus vadovus, kelių partijos narių nesugebėjimą atsispirti "valdžios troškimui" ir jų sprendimą palikti NS, norint išsaugoti ministrų postus.

A.Paulauskas "didele klaida" pavadino NS sprendimą grįžti į valdančiąją koaliciją likus metams iki rinkimų bei prisiimti atsakomybę dėl bendrovės "Leo LT" steigimo.

A.Paulauskas prognozavo, kad netolimoje ateityje prasidės politinių jėgų konsolidacija ir pridūrė, kad Liberalų sąjūdis ir liberalcentristai mato galimybių bendradarbiauti su NS, taip pat vyksta pokalbiai su Darbo partija bei valstiečiais liaudininkais.

Po 2004 metų Seimo rinkimų Naujoji sąjunga kartu su Darbo partija, socialdemokratais bei valstiečių liaudininkais sudarė valdančiąją koaliciją, iš kurios pasitraukė 2006 metų balandį, po to, kai iš Seimo pirmininko pareigų buvo atstatydintas A.Paulauskas. Į valdančiąją koaliciją NS grįžo šių metų pradžioje.

Išreikškite savo nuomonę apie A.Paulausko atsistatydinimą. Atsakykite į klausimą kolonoje dešinėje.