Jis pranešė, jog gegužės 19 dieną įvyks preliminarus teismo posėdis nedalyvaujant A.Zakajevui. Kol kas A.Maschadovo atstovas tebėra laisvėje. Bet jis turi savanoriškai atvykti į teismą birželio 9 dieną, o jei neatvyks, gali būti atvesdintas prievarta.

Per ankstesnį teismo svarstymą sausio pabaigoje teisėjas Timothy Workmanas (Timotis Verkmanas) nutarė A.Zakajevą, Rusijos teisingumo kaltinamą sunkiais nusikaltimais, palikti laisvėje už užstatą, o jo pasą, kaip ir anksčiau, laikyti policijoje.

Dabar magistrato teismas veikia, remdamasis Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministerijos suteiktais įgaliojimais pradėti A.Zakajevo ekstradicijos procesą.

Rusija atsiuntė į Londoną dokumentus, kurie, pasak Maskvos, patvirtina A.Zakajevo kaltę įvairiais nusikaltimais, tarp jų - milicininkų žudymu ir įkaitų grobimu. Rusijos teigimu šie kaltinimaiyra susiję su jo dalyvavimu 1994-1996 metų Čečėnijos kare.

Pats A.Zakajevas visus jam metamus kaltinimus neigia.

Rusijos prašymu A.Zakajevas buvo suimtas Londono oro uoste, tik atskridęs į Didžiąją Britaniją. Pareigūnai paėmė jo pasą, bet jis pats yra laisvėje - už 50 tūkst. svarų sterlingų (270 tūkst. litų) užstato sumą laidavo anglų aktorė, žmogaus teisių gynimo aktyvistė Vanessa Redgrave (Vanesa Redgreiv).

A.Zakajevas gruodžio mėnesį į Londoną atvyko iš Kopenhagos, kur 34 dienas praleido arešto sąlygomis, bet buvo paleistas, Danijos pareigūnams nusprendus, kad Rusijos pateikti įrodymai dėl jo dalyvavimo teroristinėje veikloje nėra įtikinami.

Šis teismo procesas gali labai pakenkti artimiems Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino santykiams.

Prieš penkerius metus prieš tą patį teismą stojo buvęs Čilės diktatorius Augusto Pinochetas (Augustas Pinočetas), kurio byla, svarstyta beveik dvejus metus, gerokai komplikavo Didžiosios Britanijos ir A.Pinocheto išdavimo reikalavusios Ispanijos santykius.