Nuo vasario 1 dienos iš Rusijos traukinių, važiuojančių per Lietuvos sieną, buvo išlaipinti 210 žmonių, kurių pasai neatitiko Lietuvos valstybės nustatytų reikalavimų.

"Niekas nesipiktina, kai prie įėjimo į kino salę prašoma, kad žiūrovai parodytų bilietus. Šiuo atveju turima omenyje galimybė kirsti suverenios valstybės sieną", - sakė V.Žalys.

Pagal pernai lapkritį pasiektą ES ir Rusijos susitarimą, nuo šių metų liepos 1 dienos į Kaliningrado sritį ir iš jos vykstantys Rusijos piliečiai turės gauti supaprastintą tranzito arba supaprastintą kelionės geležinkeliu dokumentą.

Nuo vasario 1 dienos Lietuva pradėjo įgyvendinti nacionalinę tranzito iš ir į Kaliningrado sritį tvarką, pagal kurią galiojančiu kelionės dokumentu nepripažįsta Rusijos karinio bilieto.

Taip pat kelionės dokumentu nebelaikomas vaiko gimimo liudijimas, jeigu vaikas keliauja be tėvų.

Nuo vasario 1 dienos Rusijos piliečiai gali įvažiuoti į Lietuvos teritoriją tik turėdami vieną iš šių dokumentų: Rusijos diplomatinį, tarnybinį arba užsienio pasą, užsienio pasą su SSRS simbolika, esant atžymai apie Rusijos pilietybę, Rusijos vidaus pasą, vidaus pasą su SSRS simbolika, esant atžymai apie Rusijos pilietybę, jūrininko pasą arba specialų sugrįžimo liudijimą, išduodamą kariškiams ir jūreiviams bei asmenims, pametusiems dokumentus.