Tūkstančiai šios neturtingos Andų kalnų šalies gyventojų išėjo į gatves dalyvauti profsąjungų vadovaujamose eitynėse, taip pat organizavo 24 valandų streiką, reikalaudami naujo šalies prezidento Gonzalo Sanchezo de Lozados (Gonsalo Sančeso de Losados) atsistatydinimo. Sostinėje La Pase demonstrantai blokavo kelius ir susimušė su kareiviais.

Iki pavakarės smurtas liovėsi, nes tūkstančiai policininkų vėl išėjo patruliuoti. Trečiadienį La Paso policija nesirodė iš savo būstinių po tragiško susišaudymo su kareiviais, kuris įvyko, kai policija surengė demonstraciją dėl algų pakėlimo.

Šie susirėmimai buvo vieni daugelio smurtinių protesto demonstracijų prieš prezidento G.Sanchezo de Lozados vykdomą politiką. 72 metų Bolivijos prezidentas yra vienas pagrindinių JAV sąjungininkų kovoje prieš narkotikų prekybą.

Tarp Bolivijos policijos ir kariuomenės vyksta nuožmūs vaidai, kurie tęsiasi nuo prieš 50 metų įvykusio sukilimo, kurio metu šachtininkai ir visuomenė gatvių mūšiuose įveikė kariuomenę ir nuvertė vyriausybę.

G.Sanchezas de Lozada nepaisė raginimų atsistatydinti, tačiau trečiadienį vakare vis dėlto atsisakė visuomenės nekenčiamo pajamų mokesčių projekto, kuriuo buvo siekiama sumažinti biudžeto deficitą ir gauti Tarptautinio valiutos fondo pagalbą.

Ketvirtadienį prezidentas paskelbė nacionalinės vienybės diena.

Praėjusį mėnesį dešimt žmonių žuvo per susirėmimus tarp saugumo pajėgų ir ūkininkų, kurie nepritaria JAV remiamam siekiui sunaikinti neteisėtas kokamedžių plantacijas. Šalies valstiečiai teigia, jog ši kampanija sunaikina vienintelį jų pragyvenimo šaltinį.