Pirmiausia pažiūrėkime, kas atsitiko per paskutinius dešimtmečius su meilės supratimu. Meilė tapo matuojamu dalyku. Pasveikinkime save: į painų meilės klausimą pagaliau atėjo aiškus atsakymas. Mylėti kito žmogaus negalima per daug. Nes tuomet būsi atstumtas ir greičiausiai susirgsi dėl agresijos slopinimo. Mylėti kitą reikia saikingai, ir geriausia - pradėti nuo savęs. Kaip tai padaryti?

Pirmiausiai reikia įdėmiai peržiūrėti visas televizijos reklamas. Ypač tas, kur kokia nors apnuoginta moteris ilgai glosto savo petį…. Savo liemenį… savo ilgą šlaunį… O vyras ilgai glosto savo nuskustą skruostą. Gerai dar, kad nerodo, kaip jis glosto save žemiau… Žymiai žemiau. Svarbu pastebėti, kaip jie merkiasi iš malonumo ir murkia. Taip prasideda pirma meilės sau pamoka.

Po to reikia atprasti nuo skubotos pagalbos aplinkiniams. Tarkime, jūs anksčiau puldavote pastumti buksuojančią kaimyno mašiną. Dabar nebedarykite to: žymiai maloniau žiūrėti į tai pro langą.

Neverta taip pat rūpintis negrįžtančiu namo sutuoktiniu. Anksčiau jūs skambindavote į jo mobilų telefoną ar į policiją, ar į ligonines, nemiegodavote ir nerimaudavote. Dabar įsijauskite į save, į savo nerimaujantį kūną ir pagalvokite: jis gerai leidžia laiką. O aš? Ir drąsiai ruoškitės rytojui: rytoj jūs padarysite tą patį. Į neištikimybę nereikia atsakyti didėjančia meile ir atsidavimu. Į ją reikia atsakyti neištikimybe. Nesvarbu, ar labai to norite - kartą paragavę negalėsite sustoti.

Lygiai taip pat tausokite save rūpindamiesi vaikais. Nemaitinkite jų nepavalgę patys. Vaikai vis vien neįvertins jūsų pastangų ir reikalaus vis daugiau ir daugiau. Vietoj to leiskite maloniai laiką – geriausiai Egipte, o vaikams sveika pabūti kažkiek apleistais. O nepamaitinti vaikai mūsų krašte bus apsaugoti nuo nutukimo. Ne Egiptas gi čia koks nors.

Taigi tapkime pagaliau linksmais ir patenkintais gyvenimu egoistais. Lieka dar viena kliūtis. Tai jausmas, kad esame kalti prieš savo senus tėvus. Aplankykime juos. Ir užduokime jiems griežtus ir tiesius klausimus:

1. Ar jūsų atsiradimas buvo aiškiai suplanuotas, ar nelauktas?
2. Ar jus pakankamai maitino ir glamonėjo mama iki vienerių metų amžiaus?
3. Ar nevertė sėdėti ant puoduko ir valgyti jums nenorint?
4. Ar negalėjote jūs atsitiktinai pamatyti tėvų lytinio akto?
5. Ar žino tėvai viso to nepataisomą žalą jūsų augančiai psichikai?

Uždavinėti šiuos klausimus reikia ramiu, bet tvirtu balsu, žiūrint tiesiai tėvams į akis. Vienu momentu jūs galite pastebėti, kad jie nuleido akis. Tuomet klauskite, kodėl. Jie sutriks dar labiau.

Tuomet su pasitenkinimu pasišalinkite. Tegul jie spėlioja, ką visa tai reiškia ir tegul jaučia savo kaltę. O jūs grįžkite ir patapšnokite juos per pečius. Apkabinkite ir pabučiuokite. Pasakykite, kad juokaujate ir viską jiems atleidote. Jie atsidus su palengvėjimu.

Taigi, gerbiami skaitytojai, atėjus Valentino šventei pirmiausiai paruoškite save iš vidaus. Juk įsimylėti galima tik tuomet, kai esi lengvas. Lengvas nuo savo prietarų. Ir nuo materijos.

Todėl pakankamai įsimylėjimą gali pajausti žmogus, laikinai atsisakantis materialinių gerybių. Neįmanoma įsimylėti, kai tavo galva užimta pinigais, mašinos remontu ar namo statyba. Materija traukia sielą žemys, kaip koks gantelis. Ją reikia atrišti.

Todėl Valentino dienos proga:

Išleiskite visus pinigus, tame tarpe ir skirtus mokesčiams bei komunalinėms paslaugoms;

Išnaudokite visą mašinoje esantį benziną, kad bakas liktų apytuštis;

Apleiskite namo statybas, kad viskas apsnigtų ir suledėtų.

Nutraukite elektros laidus, kad galėtumėte uždegti žvakes.

Ištraukite saugiklius iš televizoriaus ir ištraukite kabelius iš kompiuterio nugarėlės – šios dvi dėžės yra suardžiusios ne vieną santuoką. Atiduokite dalį rūbų vargšams prie konteinerių, o knygas - į biblioteką.

Padarę tai jūs iš karto pajusite, kaip romantiška ir įdomu pasidarė gyventi.

Jūs išeisite į lauką ir mėtysite vienas į kitą sniegą.

Bet tai dar ne viskas.

Tradicinis įsimylėjėlis nieko nevalgo. Jis minta savo meile. Ištuštinkite šaldytuvą. Visą turinį išpilkite į unitazą, o patį unitazą atjunkite. Niekas nematė, kad įsimylėjėliai tupėtų ant unitazų. Ant unitazų ilgai tupi tik šykštūs, taupūs ir nieko neįsimylėję miesčionys. Po to, kai prisivalgo dešrų su taukais. Įsimylėjėliai daro tik mažą reikalą ir tai labai džiaugsmingai vienas kitą matant.

Tradicinis įsimylėjėlis miega mažai - daugiausia dvi tris valandas. Jis pabunda kokią ketvirtą valandą, pakiša galvą po šaltu vandeniu ir bėga žiūrėti į savo meilės objektą. Žadintuvus pastatome ant pusės keturių!

O rytinė mankšta ir sportas? Pamirškite.

Įsimylėjėliai sportuoja tik tam, kad galėtų grožėtis vienas kitu. Ir tai pamatę vienas kitą jie dažniausiai sustoja ir sustingsta įsistebeiliję vienas į kitą. Tarkime - jis žaidžia regbi, o ji prieina prie tvoros. Tuomet jis staiga sustingsta ir nieko nepaisydamas žiūri į ją. Komandos draugai nustebę atsitrenkia į jį…

Aš rekomenduočiau saugumo sumetimais iš vis tą dieną nesportuoti.

O alkoholis?

Jis nebeveiks, jei tikrai jausitės įsimylėję. Meilės poveikis stipresnis. Jei laikysitės aukščiau išvardytų patarimų, jums natūraliai kils minti jį išpilti.

O seksas?

Seksas žudo įsimylėjimą. Jo iš vis neturi būti. Nes jei jis yra, viskas baigiasi kaip “Akvariume”: apsiblaususios akys, nusivylęs veidas, nerangūs pasiūlymai tuoktis… Užtenka mums šių diskusijų apie Lietuvos meilužius santykyje su užsienio meilužiais. Iš vis tokia diskusija tarsi turi savyje prielaidą, kad dauguma moterų turi patirtį, leidžiančią joms tuos meilužius lyginti… O tai Lietuvos moterų juodinimas.

Dar neaišku, kam visa tai naudinga - pastebėjote, kad diskusijos apie seksą pirmiau atsirado per Rusijos televiziją? Žvelkite giliau: kam tai naudinga… Geriau viską sustabdyti pačioje užuomazgoje. Per Valentino šventę apie seksą galima pasakyti tik tiek: galbūt. O greičiausiai – ne. Susilaikymas labai žadina įsimylėjimą.

Na štai, atrodo, ir viskas. Jūs visiškai paruošti Valentino dienai. Tiesa, vos nepamiršau: dar užklijuokite ant televizoriaus širdutę. Iki.

Olegas Lapinas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją