Paskelbus sustiprinto saugumo parengtį, ketvirtadienį buvo uždarytas Gatviko oro uosto šiaurinis terminalas ir sulaikyti visi skrydžiai.

Ketvirtadienį britų policija suėmė 37 metų venesuelietį, kurio bagaže buvo rasta granata. Šis vyras, kaip skelbia policija, į Gatviko oro uostą atskrido "British Airways" lėktuvu, kuris išskrido iš Kolumbijos ir buvo nutūpęs Venesuelos sostinėje Karakase.

Įtariamasis suimtas tuo metu, kai Didžiosios Britanijos sostinės pagrindiniame Hytro oro uoste nuo antradienio galioja parengtis dėl galimų teroro išpuolių. Po arešto buvo uždarytas šiaurinis Gatviko terminalas ir atidėti visi skrydžiai iš šio pastato, kuris vėl buvo atidarytas pavakare.

Po pietų, suėmus įtariamąjį, buvo atšaukti visi skrydžiai iš Gatviko, bet atskrendantys lėktuvai galėjo tūpti, o jų keleiviai autobusu buvo vežami į pietinį terminalą.

Į pietus nuo Londono esantis Gatvikas yra šeštasis pagal aptarnaujamų skrydžių skaičių tarptautinis oro uostas pasaulyje - per metus į jį ir iš jo 70-ies oro bendrovių lėktuvais atskrenda ir išskrenda daugiau kaip 31 mln. keleivių.

Įtampa Didžiosios Britanijos sostinėje tvyro nuo antradienio, kai šalies ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) į Hytro oro uostą, kuris taip pat yra vienas intensyviausiai dirbančių pasaulyje, nusiuntė patruliuoti 1,5 tūkst. ginkluotų kareivių ir policininkų. Tokių priemonių imtasi gavus informacijos apie "specifinę grėsmę".