Drauge paaiškėjo, kad gana didelė dalis gyventojų - 42 proc.- tokių jausmų nejaučia.

Kaip parodė apklausa, kurioje dalyvavo 1 600 respondentų, tarp žmonių, jaunesnių nei 30 metų, daugiau yra įsimylėjusių moterų, o tarp tų, kuriems "per 30" - gerokai daugiau stipriosios lyties atstovų.

Įdomu tai, kad įsimylėjimui turi įtakos ir žmonių šeimyninė padėtis. Daugiausia įsimylėjusiųjų yra tarp tų, kurie gyvena drauge, bet nesusituokę (83 proc.) Po jų eina ištekėjusios ir vedusieji, gyvenantys atskirai, bei tie, kurie dar nė karto nebuvo susituokę. Mažiausiai įsimylėjusiųjų - tarp išsiskyrusiųjų ir našlių.

Kaip parodė tyrimai, daugiausiai įsimylėjusiųjų yra tarp namų šeimininkių, darbininkų, moksleivių ir studentų, verslininkų, neaukšto rango vadovų ir specialistų, asmenų, turinčių aukštąjį išsilavinimą ir gana dideles pajamas.

Tačiau, kaip išaiškino sociologai, dauguma Rusijos gyventojų (65 proc.) neketina švęsti šv.Valentino dienos. Tik trečdalis apklaustų respondentų (34 proc.) pareiškė, kad jie būtinai eis į visų įsimylėjėlių dienos renginius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją