"Nusistebėjimą" ir prašymą "imtis priemonių", kad nepriklausomybės siekiančių čečėnų svetainės veikla būtų nutraukta, Lietuvos ambasados Maskvoje ministrui patarėjui Dainiui Trinkūnui žodžiu pareiškė Rusijos URM 2-ojo Europos reikalų departamento direktoriaus pavaduotojas Michailas Demurinas.

Judviejų susitikimas įvyko trečiadienį, D.Trinkūnui atvykus į Rusijos URM įteikti notos, kurioje reiškiamas susirūpinimas dėl rusų radikalų išpuolio prieš Lietuvos ambasadą ir prašoma užtikrinti Lietuvos diplomatų saugumą Maskvoje.

Kaip BNS sakė Lietuvos URM Spaudos skyriaus vadovė Daiva Rimašauskaitė, Rusijos URM atsakyta, kad Valstybės saugumo departamentas, įvertinęs interneto naujienų agentūros "Kavkaz-Center" pranešimų turinį, nerado juose terorizmo propagandos, kurią įžvelgia Rusija.

Lietuvos žiniasklaida praėjusią savaitę pranešė, kad Lietuvos interneto ir duomenų perdavimo paslaugų bendrovė "Microlink Data" savo tarnybinėje stotyje įkurdino čečėnų interneto naujienų agentūros "Kavkaz-Center" svetainę.

Anksčiau ši svetainė veikė JAV, vėliau - Didžiojoje Britanijoje esančiuose kompiuteriuose, tačiau paslaugų tiekėjai nutraukė sutartis su čečėnais dėl interneto etiketo pažeidimų - svetainės pavadinimu prisidengę asmenys siuntinėjo elektroninio pašto žinutes interneto vartotojams.