Didžiojoje Britanijoje leidžiamas mokslo žurnalas "New Scientists" trečiadienį paskelbė, kad naujausi tyrimo duomenys parodė, jog dauguma liūtų žmogėdrų yra jauni ir sveiki.

1898 metais apžiūrėjus du garsiausius liūtus žmogėdras, kurie Kenijoje per tilto per Cavo upę statybą sudraskė ir suėdė beveik 30 žmonių, buvo nustatyta, kad jiems buvo išlūžę dantys.

Vadinamieji Cavo liūtai, kurie įspūdingai atgimė filme "Dvasia ir tamsa" su Maiklu Duglu (Michael Douglas) ir Velu Kilmeriu (Val Kilmer) pagrindiniuose vaidmenyse, paskatino mokslininkus manyti, kad žmones dažniausiai puola problemų su dantimis turintys liūtai, kuriems jau sunku sudraskyti savo įprastinį grobį.

Tačiau apžiūrėjęs 23 "probleminius liūtus", kuriuos reindžeriai nušovė už Cavos rytų nacionalinio parko sienų, ir ištyręs jų dantis bei žandikaulius zoologas Briusas Patersonas (Bruce Patterson) nustatė, kad tik mažiau kaip ketvirtis jų turėjo pažeistus dantis. Išskyrus vieną seną patelę ir du buivolų sužalotus patinus, visi nušauti liūtai buvo sveiki ir jaunesni negu penkerių metų amžiaus patinai.

B. Patersono (Bruce Patterson) nuomone, už nacionalinio parko ribų išėjusiems jauniems liūtams buvo sunku atsispirti pagundai "pasmaguriauti" lengvai sugaunamu grobiu.