Prieš kelias dienas į pareigūnus kreipėsi viešbučio „Romantic" savininkė Dalia Kuklierienė. Ji tvirtino, kad F.W.Brandas viešbutyje gyveno kelias savaites ir liko skolingas per 12 tūkst. litų. Viešbučio svečiui už kambarį priskaičiuota 4000 litų, telefonu jis prakalbėjo 2000 litų. Viešbučio restoranui vokietis paliko per 6000 litų neapmokėtų sąskaitų.

Jis ne tik pats linksminosi, bet ir vaišino restorano svečius, atsivesdavo moterų.

Pasiūlė kreiptis į Dievą

Visą tą laiką F.W.Brandas maitino pažadais viešbučio savininkus. Vyriškis tvirtino, kad po kelių dienų jį turi pasiekti piniginė perlaida iš Vokietijos. Tačiau pinigų niekas nesiuntė.

„Manau, kad jį pinigais šelpia kokia nors religinė bendruomenė. Jo kambaryje buvo labai daug religinio turinio knygų", - sakė D.Kuklierienė.

Į viešbučio savininkų rankas pakliuvo verslininku prisistačiusiam vokiečiui adresuotas laiškas. Jame buvo rašoma, kad prašyta pinigų suma yra labai didelė. „Ne kartą tau padėjau, siunčiau pinigų. Daugiau to nebedarysiu. Tepadeda tau Dievas", - kreiva rašysena buvo išvedžiota laiške.

Svečias bandė pasprukti

Apsigyvendamas viešbutyje, vokietis sudarė patikimo žmogaus įspūdį. Jis tvirtino atvažiavęs į Lietuvą trims savaitėms atidaryti Panevėžyje savo įmonės filialo. F.W.Brandas pateikė dokumentus ir savo firmos sąskaitą faktūrą, kurią pats pasirašė. Svečias tvirtino, kad sąskaitą už gyvenimą viešbutyje sumokės firma, kuri prekiauja raštvedybos prekėmis ir telefonais.

Tačiau nurodyta įmonė kategoriškai atsisakė apmokėti F.W.Brando sąskaitą. Tada „Romantic" savininkai už paslaugas pareikalavo mokėti grynaisiais. Tačiau svečias pinigų neturėjo. Vokietis bandė su savo ryšulėliais pasprukti iš viešbučio, tačiau apsaugos tarnybos darbuotojai jį grąžino atgal.

Verslininkė pagalbos nesulaukė

Į viešbutį buvo skubiai iškviesti policijos pareigūnai. Jie apklausė vokietį. Vėliau viešbučio savininkams buvo pasiūlyta skolą išieškoti civiline tvarka. D.Kuklierienė kreipėsi į Migracijos tarnybą, Panevėžio apylinkės prokuratūrą, Vokietijos ambasadą Lietuvoje.

„Ambasados darbuotojai pasakė, kad jie gina savo šalies piliečių teises. Jeigu Vokietijos gyventojai Lietuvoje daro ką nors ne taip, turi atsakyti pagal Lietuvos įstatymus. Tai gali nustatyti policija. Bet įsitikinau, kad mūsų šalies policija yra neįgali. Jie bijo užsieniečių kaip velnias kryžiaus. Būtumėte matę, kaip apgailėtinai atrodė policininkai, kalbėdamiesi su vokiečiu", - liejo apmaudą „Romantic" savininkė.

Nurodė laiką išvykti

Po D.Kuklierienės skundo Migracijos tarnybos pareigūnai patvirtino, kad F.W.Brandas per ilgai užsibuvo Lietuvoje. Jam buvo nurodyta per 10 dienų palikti šalį. Šis terminas baigiasi šeštadienį. „Romantic" savininkė jau nebesitiki susigrąžinti prarastus pinigus.

„Po šio įvykio supratau, kad savų verslininkų mūsų šalies įstatymai negina", -tvirtino D.Kuklierienė.

Nežada palikti Lietuvos?

Palikęs „Romantic", vokietis apsistojo kuklesniame sporto mokyklos „Olimpas" viešbutyje. Tačiau ten jis buvo greitai perprastas ir išprašytas. Čia F.W.Brandas liko skolingas kelis šimtus litų. Prieš kelias dienas vokietį nežinoma kryptimi automobiliu išsivežė vyras ir moteris.

„Jis žada nuvažiuoti iki Lenkijos sienos, gauti ten antspaudą dokumentuose ir vėl sugrįžti. Jis yra sakęs, kad dvejus metus negali pasirodyti Vokietijoje dėl ten padarytų aferų", - tvirtino vienas „Lietuvos ryto" šaltinių.