Idėją leisti policininkams važiuoti nemokamai padikatavo pastaruoju metu Kauno miesto visuomeniniame transporte vis dažniau pasitaikantys chuliganizmo atvejai. Autobuso ar troleibuso vairuotojas paprastai neturi galimybės saugoti keleivių nuo priekabiaujančių, plėšiančių, ar kitus nusikaltimus darančių bendrakeleivių, taip pat nuo vandalų.

Nauda visiems

Vakar vykusiame Kauno miesto savivaldybės ir Vyriausiojo policijos komisariato vadovų pasitarime savivaldybės Keleivinio transporto skyriaus vedėjas Antanas Šlepikas paprašė visuomeniniame transporte rengti savotiškus policijos reidus.

Šlepiko nuomone, vakare gatvėse patruliuojantys policininkai galėtų "padirbėti" ir troleibuse ar autobuse.

Kauno miesto vyriausiasis policijos komisaras Algirdas Kaminskas tokio pasiūlymo neatmetė. Tačiau tikrinant tvarką visuomeniniame transporte, policininkams turi būti užtikrinta nemokama kelionė, mainais paprašė policijos vadovas. Savivaldybės Keleivinio transporto skyriaus vedėjas sakė, kad įteisinti uniforma vilkinčių policijos pareigūnų važiavimą be bilieto nebus problemų.

Keleiviai jausis ramiau

LŽ komentuodamas "chuliganizmo visuomeniniame transporte prevencijos projektą" vyriausiasis policijos komisaras pripažino, kad uniforma vilkintis pareigūnas privilegija važiuoti be bilieto galės pasinaudoti tiek tarnybos metu, tiek ir po darbo.

Tačiau visuomeniniame transporte važiuojantis policininkas jau tampa savotiška prevencijos priemone, tvirtino miesto policijos vadovas. "Pareigūnas visada ir visur privalo matydamas pažeidimą imtis priemonių, kad jis būtų sustabdytas", priminė Kaminskas.

Kauno vyriausiojo policijos komisaro teigimu, važiuoti be bilieto anksčiau yra gautas troleibusų parko vadovybės leidimas. Bet tai buvo tik žodinis susitarimas, apie kurį galbūt žino ne visi kontrolieriai. Todėl troleibusu be bilieto važiuojantys policijos pareigūnai rizikuoja atsidurti gėdingame "zuikio" kailyje.

Sutaupys pinigų

Vienkartinis bilietas važiuoti troleibusu ar autobusu Kaune šiuo metu kainuoja 60 centų. Įteisinus nemokamą važiavimą miesto autobusais ir troleibusais, policijai kiek palengvėtų. Mat nepakankamas finansavimas tapo įprasta fraze policijos vadovų lūpose.