„Cavaliers“ klubo atstovų teigimu, būdamas tokio ūgio Ž. Ilgauskas yra neuždengiamas, todėl komandos draugai jam galėtų atmesti kamuolį prie trijų taškų zonos iš kur jis galėtų pelnyti taškus.

„Žydrūnas nėra snaiperis, tačiau jis gali pataikyti ir iš toli, – kalbėjo Klivlendo komandos strategas Mike'as Brownas. – Jei jis yra laisvas prie trijų taškų zonos, jis turi atakuoti“.

Su teiginiu, kad Ž. Ilgauskas turėtų išnaudoti visas savo galimybes sutinka ir jo komandos draugai. Praėjusį sezoną NBA snaiperio konkurse dalyvavęs Danielis Gibsonas sutiko su klubo treneriu ir teigė, kad būdamas lietuvis laisvas turi atakuoti.

„Mes neturime stabdyti Žydrūno, jis gali patakyti iš trijų taškų zonos, – kalbėjo D. Gibsonas. – Jis neturi daryti to dažnai, tačiau savo progas jis turi išnaudoti“.

Pats Ž. Ilgauskas tritaškį pataikęs beveik po trejų metų pertraukos buvo linkęs juokauti.

„Šį sezoną tritaškius pataikau 50 procentų taiklumu. Manau, kad turėčiau dalyvauti snaiperių konkurse“, – kalbėjo aukštaūgis iš Lietuvos.

Visgi prakalbęs rimtai, krepšininkas pripažino, kad galimybę dažniau atakuoti iš toli jis vertina prieštaringai.

„Stovėdamas prie trijų taškų zonos, aš jausčiausi tarsi ne savame kailyje, mano vieta yra baudos aikštelėje, todėl nežinau ar ši idėja yra gera, – kur kas rimčiau prakalbo Ž. Ilgauskas. – Stovėdamas toli nuo krepšio aš matysiu 20 tūkstančių aistruolių bandančių man pasakyti, kad mano vieta ne čia“.

Per savo ilgą karjerą „Cavaliers“ ekipoje Ž. Ilgauskas iš trijų taškų zonos yra atakavęs 39 kartus ir 6 jo metimai pasiekė tikslą.