Jie informavo viešųjų ryšių agentūrą „Visus Bonus“, kad į dienotvarkę pavyko įtraukti klausimą dėl FIA antidopingo ir Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) kovos su dopingu sporte taisyklių suderinimo.

Asamblėjoje priimti FIA statuto ir sporto kodekso pakeitimai panaikino paskutines biurokratines kliūtis, skyrusias automobilių sportą nuo kitų sporto šakų.

FIA asamblėjai priėmus šį sprendimą, Lietuvos Respublikos Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) turės peržiūrėti savo dokumentus.

LASF atstovai tikisi, kad pagaliau automobilių sportas bus priskirtas „švarioms“ sporto šakoms ir jam bus skiriamas pagal meistriškumo ir masiškumo rodiklius priklausantis finansavimas iš biudžeto.

LASF generalinis sekretorius D. Večerskis sakė, kad asamblėja vyko 2009 metais įvyksiančių FIA prezidento rinkimų atmosferoje. Todėl nestigo karštų pasisakymų ir diskusijų dėl FIA prezidento ir senato rinkimų tvarkos.

Priminsime, kad dabartiniam FIA prezidentui Maxui Mosley po kilusio sekso skandalo šių metų pavasarį vargais negalais pavyko išlikti poste, tačiau kitais metais baigiasi jo kadencija, todėl automobilizmo pasaulyje jau dabar vyksta priešrinkiminė kova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją