Pasiklausę kelių "įtariamų teroristų" pranešimų, kuriuose kalbama apie "paketų" pristatymą į Amerikos teritoriją, praėjusią savaitę JAV pareigūnai buvo priversti paskelbti padidinto pavojaus padėtį, pranešė laikraščiui vienas su naujausiais žvalgybos duomenimis susipažinęs atstovas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Išnagrinėję ir kitus žvalgybos duomenis, apie kuriuos išsamiau nepranešama, JAV pareigūnai priėjo išvadą, kad "al Qaeda" gali planuoti šią savaitę surengti išpuolius su "nešvariomis bombomis", kurioms sprogus pasklinda radioaktyviosios medžiagos.

Pasiklausytuose pokalbiuose taip pat buvo minimas Arabijos pusiasalis, sakė atstovai laikraščiui.

Vienas JAV pareigūnas laikraščiui pareiškė, jog perimtuose pokalbiuose nebuvo sakoma, kad šių išpuolių metu gali būti panaudoti cheminiai ginklai arba radioaktyviosios medžiagos. Tačiau, pasak jo, atsižvelgdami į kalbėjusiojo asmenybę ir į kitą informaciją, kurios jis pats neatskleidė, žvalgybos ekspertai iškėlė hipotezę, kad šios medžiagos taip pat gali būti panaudotos.

Konkretūs taikiniai pokalbiuose nebuvo paminėti, tačiau juose buvo nuorodų į Izraelį, į viešbučius bei "požemius". Ekspertai priėjo išvadą, jog pastarasis žodis gali reikšti metropoliteno sistemas.