1986 metais A. Fergusonas ėmėsi treniruoti Anglijos klubą. Prieš tai jis vadovavo savo gimtosios šalies "Aberdeen" ekipai, su kuria tris kartus laimėjo Škotijos lygą bei kartą UEFA Taurių laimėtojų taurę.

Pirmajį trofėjų su "Man Utd" strategui pavyko iškovoti tik 1990 metais, kai buvo laimėta Anglijos futbolo asociacijos taurė. Tuo tarpu pirmą kartą laimėti "Premier" lygą klubui vadovaujant A. Fergusonui pavyko 1993 metais, bet vėliau šalies pirmenybėse Mančesterio futbolininkai triumfavo net 9 kartus.

Čempionų lygos nugalėtojų titulą jie iškovojo 1999 bei 2008 metais. Iš viso su klubu škotui dar pavyko du kartus laimėti Anglijos Lygos taurę, aštuonis kartus "Community Shield" trofėjų, po kartą UEFA Supertaurę ir Taprkontinentinę taurę.

66-erių strategas jau kiek anskčiau yra užsiminęs, kad treniruoti klubą ruošiasi dar dvejus metus, o paskui paliks savo postą ir tiesiog ilsėsis.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją