Deja, nė vienas iš "Kauno" klubo trenerių į spaudos konferenciją neatvyko. "Kauno" strategas Andrejus Zygmantovičius buvo įrašytas į mačo protokolą, bet rungtynėse apskritai nedalyvavo - su komanda buvo tik vienintelis likęs treneris Aleksandras Brazevičius. Neoficialiais duomenimis, A. Zygmantovičius yra išvykęs į kursus.

Spaudos konferencijoje nugalėtojų "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pasidžiaugė, kad pavyko nugalėti savoje aikštėje: "Dar maloniau, kad tokioje principinėje kovoje varžovai buvo įveikti savų žiūrovų akivaizdoje. Manau, tai yra kiekvieno trenerio svajonė. Nesitikėjome lengvų rungtynių ar kad lengvai kažkas ateis. Kaip jau esu minėjęs anksčiau, mes visą sezoną patys siekėme šio sunkaus kelio. Galutinis atpildas galbūt dar ateis vėliau, bet ši pergalė mums visais atžvilgiais yra labai svarbi.

Džiaugiuosi už komandą, už visą kolektyvą. Tik darnus kolektyvas gali padaryti tai, ką mes šiandien padarėme".

Paklaustas, ar jam varžovų žaidimas, ypač antrajame kėlinyje, neatrodė per šiurkštus, V. Urbonas teigė ęsas nepatekintas grubiais "Kauno" futbolininkų veiksmais. Po pirmojo kėlinio panevėžiečiai neteko nosį susižeidusio Deimanto Bičkos.

"Visada buvau kieto žaidimo šalininkas. Tačiau reikėtų skirti kietą žaidimą nuo šiurkštaus. Kai žaidėjui sulaužoma nosis, užsiimama įvairiomis provokacijomis aikštėje, sunku kažką komentuoti. Gaila, kad profesionalūs futbolininkai, galbūt jausdami nebaudžiamumą, taip elgiasi. Tai tikrai jų nepuošia. Pralaimėti taip pat reikia mokėti", - piktinosi V. Urbonas.

Pasak "Ekrano" trenerio, komandos taktika šiose rungtynėse buvo žaisti daugiau kontratakomis, presinguoti varžovus: "Planuoti negali nei "greitų", nei vėlesnių įvarčių. Paprasčiausiai taip susiklostė rungtynės, pavyko surengti geras kontratakas. Pavyzdžiui, kai buvo įmuštas pirmas įvartis, D. Bička atliko savalaikį perdavimą Valdui Trakiui, kuris puikiai išnaudojo savo šansą. Žaidėjai viską gerai atliko ir kai buvo įmuštas antras įvartis".

"Sutikite, kad tokios rungtynės niekada nebūna labai gražios ir patrauklios žiūrovams. Tokiu metų laiku kombinacinio futbolo Lietuvoje negalima tikėtis. Buvo vyriška kova, daug dvikovų, mikrodvikovų. Šioje kovoje reikėjo atiduoti teritorinę persvarą varžovams. Kurti rungtyniaujant tokioje aikštėje yra sudėtingiau", - teigė "Ekrano" strategas.

Pasiteiravus, ar "Ekranas" jau gali matuotis aukso medalius, V. Urbonas atsakė: "Mums liko dar dvejos rungtynės. Kiek ir ko mums dar reikia - tai pradinės klasės aritmetika. Bet kad mes esame arti tikslo, turbūt niekas nepaneigs".