Šis gerai teisėsaugai žinomas klaipėdietis skundais užvertė ne tik policiją, bet ir Žurnalistų etikos inspekciją, Seimo Žmogaus teisių bei Teisės ir teisėtvarkos komitetus, Generalinę prokuratūrą bei kitas institucijas.

Skundus kalėjimo kameroje S.Gaidjurgis rašo pats. Jo atkaklumo nepalaužė nei advokato, nei kitų teisininkų patarimai apsiraminti.

Pyksta ant visų ir dėl visko

S.Gaidjurgis skundžiasi dėl įvairiausių dalykų: dėl jo nekaltumo prezumpcijos pažeidimų, šmeižto, neteisėtų veiksmų prieš jį, prokurorų šališkumo bei spaudimo, bylos fabrikavimo, moralinės žalos. Jis taip pat aiškina, kad dėl pasklidusios informacijos apie jam pareikštus kaltinimus kenčia ne tik jo suaugę artimieji, bet ir vaikai, kuriuos pradėjo visaip pravardžiuoti bendraamžiai.

Skunduose klaipėdietis reikalauja nušalinti jam neįtinkančius pareigūnus, iškelti bylas apie jį rašantiems žurnalistams, įvertinti publikacijas išspausdinusių leidinių veiksmus, apginti jį nuo aukštų pareigūnų savivalės ir kitų dalykų.

Kaitinimai savivale

S.Gaidjurgis save laiko nekalta ir be pagrindo užpulta susidorojimo auka. Antai, Seimo Žmogaus teisių komiteto S.Gaidjurgis prašo jį apginti nuo neva prokuratūros pareigūnų vykdomos savivalės.

„Prašau neleisti vykdyti psichologinių brutalių veiksmų prieš mane ir mano sveikatą. Vykdytojai - Generalinės prokuratūros pareigūnai. Mano atžvilgiu prokuratūra nesiremia jokiais įstatymais, fabrikuojamas suėmimas bei pažeidžiama žmogaus nekaltumo prezumpcija. Kalėjime esu laikomas vienas, duryse yra langas, už kurio stovi kareivis, esu kameroje sekamas ir dieną, ir naktį. Gal aš esu psichiškai nesveikas? Aš net neturiu galimybių susisiekti su artimaisiais, visi mano laiškai kontroliuojami", - piktinosi skunde S.Gaidjurgis.

Šis raštas iš Seimo Žmogaus teisių komiteto buvo persiųstas Seimo kontrolieriams ir generaliniam prokurorui Antanui Klimavičiui.

Kalėjime jaučiasi šmeižiamas

Kelis panašius skundus S.Gaidjurgis parašė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. „Esu aklinai izoliuotas, bet Generalinė prokuratūra sėkmingai mane šmeižia per laikraščius. Gerbiami Seimo nariai, aš esu nekaltas, neturėjau jokių gaujų, žmonių nežudžiau, neturiu nieko bendra su „tulpiniais", o visuomenė melagingai informuojama", -skunde dėsto S.Gaidjurgis.

Susidomėjo ir parlamentaras

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Aloyzas Sakalas sakė, kad parlamentarai neturi teisės daryti įtaką baudžiamajam procesui.

„Mes S.Gaidjurgiui paaiškinome, jog kaltinamasis turi teisę apskųsti kiekvieną prokuroro veiksmą jų vadovams. O jeigu ir jų atsakymas netenkina, žmogus gali kreiptis į teismą, kurio sprendimas nebeskundžiamas. Be to, joks teismas kaltinamojo nenuteis už nepadarytus nusikaltimus", -S.Gaidjurgio skundus komentavo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas A.Sakalas.