Kaip praneša Rusijos informacijos agentūra "RIA-Novosti", mitinguotojai, mojuodami mėlynomis vėliavomis su abreviatūra "RLDP" ir iškėlę šūkius "Militaristai, netrukdykite tautoms gyventi", skandavo "Ne karui Irake".

"Rūstų pasipiktinimą" JAV veiksmais prieš Iraką išreiškė ir RLDP lyderis Vladimiras Žirinovskis. Priminęs Jugoslavijos įvykius, operaciją "Audra dykumoje", taip pat Napoleoną ir Hitlerį, V.Žirinovskis pareiškė, kad karas su Iraku "neišvengiamai išplis į kaimynines šalis".

"Bushas (JAV prezidentas George'as W.Bushas) turi priimti sprendimą nelyginant Hitleris - pradėti Trečiąjį pasaulinį karą ar ne. Mes sakome - nekaskite sau kapo", - įspėjo RLDP lyderis.

Jo nuomone, Valstybės Dūmos deputatai turi pareikšti griežtą kritiką Amerikos politikai Irako atžvilgiu. V.Žirinovskis paragino Dūmą trečiadienį priimti kreipimąsi į Rusijos vadovybę ir paraginti vetuoti bet kurį Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos sprendimą dėl jėgos panaudojimo prieš Iraką.

Beveik valandą kalbėjęs V.Žirinovskis sakė, jog kalba švaria rusų kalba, nevartodamas grubių žodžių, nes kreipiasi į visą amerikiečių tautą. "Bet buityje, privačiuose namuose, ne viešumoje mes turime teisę vartoti bet kuriuos rusų kalbos žodžius", - pareiškė RLDP lyderis.

Tuo pat metu jis pabrėžė, kad su amerikiečiais reikia kalbėtis tik "iš jėgos pozicijų". "Negi turiu sakyti: gerbiamasis Bushai, prašom nebombarduoti Irako? Jis šito nesupras", - aiškino vicepirmininkas. Pasak jo, RLDP "ne įkalbinėja, bet reikalauja, kad JAV nežvangintų ginklais".