J.Chiracas sutiko Rusijos vadovą, kurio lėktuvas pirmadienį popiet nusileido į šiaurę nuo Paryžiaus esančiame Charles'o de Gaulle'o (Šarlio de Golio) oro uoste.

Iš jo Rusijos ir Prancūzijos prezidentai sraigtasparniu nuskrido 30 kilometrų atkarpą iki Invalidų aikštės Paryžiaus centre. Vienoje žymiausių Prancūzijos sostinės vietų - Invalidų katedroje, marmuro sarkofage ilsisi Napoleono Bonaparto palaikai.

Šios trumpos kelionės metu buvo apsuktas ratas apie Prancūzijos sostinę. Vadovaudamasis nustatytu valstybinio vizito protokolu, Prancūzijos vadovas pasiūlė Rusijos delegacijai į Paryžių skristi sraigtasparniais.

Netoli Invalidų katedros, prie tilto, pavadinto Rusijos imperatoriaus Aleksandro Trečiojo vardu, įrengta speciali nusileidimo aikštelė, kurioje nusileidžia sraigtasparniu atvykę užsienio valstybių vadovai. Nuo Invalidų aikštės prezidentai ta pačia mašina nuvyko prie Triumfo aikštės, kur buvo padėti vainikai ant Nežinomojo kareivio kapo.

Iš čia V.Putinas vyks į Prancūzijos prezidento rezidenciją - Eliziejaus rūmus, kur įvyks oficiali Rusijos valstybės vadovo sutikimo ceremonija. Ten pat vyks V.Putino ir J. Chiraco derybos - iš pradžių siauros sudėties, paskui - delegacijų lygiu. Pagal derybų rezultatus numatoma pasirašyti keletą bendrų dokumentų.

Kaip pranešė Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojas Sergejus Prichodka, V.Putino darbo rezidencija tapusiame viešbutyje "Bristol" Rusijos vadovas susitiks su UNESCO (Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos) generaliniu direktoriumi Koichiro Matsuura (Koičiru Macuura).

Pirmadienį vakare Eliziejaus rūmuose Prancūzijos prezidentas su žmona surengs priėmimą Vladimiro ir Liudmilos Putinų garbei.

V.Putino ir Prancūzijos prezidento susitikimų metu neabejotinai bus kalbama apie tai, kaip įtikinti Jungtines Valstijas nepulti Bagdado. Didelis dėmesys bus skiriamas Vokietijos pateiktam pasiūlymui suintensyvinti Jungtinių Tautų (JT) inspekcijas Irake, kurios buvo atnaujintos praėjusių metų pabaigoje ir kurias Vašingtonas vertina labai įtariai.

Rusijos prezidentas ir Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis) po sekmadienio susitikimo Berlyne išreiškė viltį, kad Irakas gali būti nuginkluotas taikiomis priemonėmis. Toks yra ir Prancūzijos bei Kinijos požiūris, sakė V.Putinas.

Rusija, Prancūzija ir Kinija kartu su Jungtinėmis Valstijomis ir Didžiąja Britanija JT Saugumo Taryboje turi veto teisę.