Draudžiamą daiktą per asmens apžiūrą už Kristinos V. bato aulo, po pėdkelnėmis, aptiko kolonijos prižiūrėtoja, pranešė Kalėjimų departamentas.

Plungiškė Kristina V. į dviejų parų pasimatymą su savo vyru atvyko šeštadienį.

Pareigūnai ją įspėjo dėl administracinės atsakomybės už nuteistiesiems pataisos įstaigoje draudžiamų turėti daiktų - narkotinių medžiagų, alkoholinių gėrimų, mobiliojo ryšio telefonų - įnešimą ir perdavimą. Kristina V. atsakė tokių daiktų neturinti.

Pakvietusi į specialų kambarį Kristinos V. asmens apžiūrą atliko kolonijos prižiūrėtoja. Už bato aulo, po pėdkelnėmis aptiktas buteliukas su beveik 300 gramų gelsvos spalvos alkoholiniu gėrimu.

Kristinos V. vyras 33 metų R.V. atlieka bausmę už neteisėtą šaunamojo ginklo įgijimą, nešiojimą, laikymą.

Kolonijos pareigūnai moterį sulaikė ir apie įvykį pranešė Kaišiadorių rajono policijai. Atvykęs apylinkės inspektorius moteriškei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Jai gresia bauda nuo 100 iki 250 litų.

Šiemet šios kolonijos pareigūnai sulaiko jau antrą moterį, kurį mėgina įnešti ir per pasimatymą bausmę atliekančiam savo vyrui perduoti alkoholinių gėrimų.

Sausio 9 dieną pareigūnai sulaikė vilnietę 38 metų Nadieždą, atvykusią pasimatyti su savo vyru 40 metų Mamuka Tavdgiridze, atliekančiu bausmę už išžaginimą.

Kolonijos prižiūrėtoja aptiko 300 gramų talpos pakelį, kuriame buvo rusvos spalvos alkoholinis gėrimas.

Šių metų sausį Kalėjimų departamentui pavaldžių įstaigų pareigūnai atskleidė 8 neteisėtų ryšių su nuteistaisiais atvejus (iš jų du - įstaigos nestatutiniai darbuotojai).