"Ozo burtininke” Dorotėja taukštelėjo savo rubino spalvos šlepetėmis ir atsidūrė jaukiuose namuose. “Gražioje moteryje” Julia Roberts (Džiulija Roberts) dėvėjo aukštus siaurus batus, kurie vėliau tapo pagrindiniu mados akcentu, o Jennifer Jason Leigh (Dženifer Džeison Leit) savo batelių smailiu kulniuku filme “Vieniša baltoji moteris” nužudė vyrą. Elvis savo daina garbino “Mėlynus zomšos batus”, Nancy Sinatra (Nensi Sinatros) batai buvo “sukurti vaikščiojimui”, o David Bowie (Deiviso Buvie) dainoje “Let’s Dance” (“Pašokime”) dainuoja apie raudonus batus.

Batai atspindi žmogaus nuotaiką ar asmenybę, sukelia priešingos lyties atstovų reakciją ir papildo drabužius. Kai kurie batai gali suteikti didesnį malonumą nei seksas, o dar kiti gali jus sužlugdyti.

Šį sezoną madingiausi batai atspindi 80-ųjų nuotaikas, o jų įvairovė prasideda pankišku perdėtu stiliumi ir baigiasi moteriška elegancija, miesto prabanga ir firminiais vardais.

Jimmy Choo (Džimis Čou)

Stiklines Pelenės kurpaites atitinka Jimmy Choo sukurti satino smailiakulniai bateliai su audinės kailio apdaila. Sara Jessica Parker (Sara Džesika Parker) seriale “Seksas ir miestas” buvo tikra nelaimės ištikta panelė, kai nulūžo jos Choo batelio kulnas. Laimei, ją išgelbėjo mašina atridėjęs žavingasis princas.

Pirmą kartą pasirodę 1952 m. Stiletto (Stileto) smailiakulniai bateliai simbolizuoja seksualumą, moteriškumą ir madą. Nepaisant gydytojų įspėjimų apie galimus lūžius, pėdos deformaciją, nugaros problemas ir išnarintas kulkšnis, moterys ir vyrai pamilo aukštakulnius smailiakulnius batelius, tačiau dėl šiek tiek skirtingų priežasčių. Vos tik jiems pasirodžius, juos buvo uždrausta dėvėti lėktuvuose ir viešuosiuose pastatuose, nes jie gadino grindis.

Moschino (Mosčino)

Prašau, prašau, neužminkite ant mano rausvų zomšinių batelių! Moschino zomšos batai su kontrastingos purpurinės spalvos kulniukais ir kailio apdaila. Sukurkite spalvas blokuojantį efektą atsukdama blauzdą ir pademonstruodama spanguolių atspalvio zomšą su viršuje kyšančiais odos elementais. Būkite madingą ir šį sezoną derinkite batus prie išverčiamos zomšos ir kailio rankinės.

Mokyklinukės įvaizdžiui seksualumo suteikia languotu motyvai – tai Moschino atviri languoti koketiški sandalai ant kulniukų su apdaila. Tos, kurios neturi laiko pedikiūrui, turėtų atkreipti dėmesį į Moschino languotas basutes su raudonais kulniukais.

Laukinės gamtos šauksmas. Bateliai su siauromis juostelėmis, apsivejančiomis aplink kulkšnį, atkreipia dėmesį į nuogą pėdą ir išryškina kūno ir odos kontrastą. Dirželiai aplink kulkšnį simbolizuoja priklausomybę, vergovę ir suvaržymą.

Moschino netradicinė tokių batelių interpretacija yra labai seksuali, tačiau ir iškalbinga bei įžūli. Aukšti ploni žirafos formos dirželiai ir metaliko atspalvio kulkšnies dirželis patraukia dėmesį ir pavergia kulkšnį.

Sigerson Morrison (Singersonas Morisonas)

Šie batai buvo sukurti vaikščiojimui… Nors dabar batai yra laikomi pagrindiniu mados ramsčiu, aukštaauliai batai kadaise buvo laikomi vyriškais, simbolizuojančiais karą, valdžią ir utilitaristines gyvenimo funkcijas.

Tačiau kuomet 1960-aisiais Yves Sent Laurent (Yvas Sen Loranas) pristatė siaurus aukštus krokodilo odos batus, Mary Quants (Merė Kvants) – aukštus nėriniuotus lyg korsetas, o Correge (Koredž) – aukštus baltus batus, jie tapo pagrindiniu mados ramsčiu.

Sigerson Morrison sukurti odiniai batai su šoninėmis siūlėmis ir juodu užtrauktuku atrodo autoritetingai ir seksualiai.

Aukštų kulniukų ir kulkšnių dirželių kombinacija batus paverčia ypatingai dekadentiškais. Intravertiškoms asmenybėms siūlomi siauranosiai koketiški batai su aukštais kulniukais ir spygliuotos vielos motyvų kulkšnių dirželiais.

Sigerson Morrison purpurinės basutės su žirneliais taip pat vertos dėmesio. Jos pakankamai patrauklios, kad taptų šio sezono mados klyksmu.

Sublizgėkite ir pademonstruokite savo kojas apautas metaliko sandalais su dirželiais ant kulkšnių ir Viduržemio jūros stiliaus koklių stiliaus kulniukais.

Burberry (Barbery)

Etiketės su garsiais vardais išlieka padėties simboliais, o Burberry ir toliau iš naujo išradinėja būdus, kaip pritaikyti škotišką vilnonį audinį.

Pasirinkite, kas jums patinka labiausiai iš Burberry vilnonių buklė – batus, siekiančius kulkšnis ar kelius. Vakarui puikiausiai tiks aukštakulniai bateliai be užkulnių.

Prie batų priderinkite aksesuarus – pirštines, ausines ar kailinę rankinę.

Bottega Veneta (Botega Veneta)

“Apsiaukite savo raudonus batus ir sušokite bliuzą” su Bottega Veneta “kraujo raudonumo” batais. Siekiant visiškai sugrįžti į 1980-uosius, raudoni bateliai apsiuvami fuksijos atspalvio zomša ir užakcentuojami storesniu kulnu.

Neatsiliekant nuo garsių vardų etikečių mados Bottega Veneta taip pat sugrįžta ir į 1970-uosius. Atviros basutės su ryškiu BV logotipu spindi karoliukais. Suderinkite jas su taip pat karoliukais siuvinėta mova.

Ypatingos prabangos įspūdį sukuria Bottega Veneta plunksnų rankinė, tačiau jei įsigysite tokią, būkite atsargi ir saugokite ją nuo katės.

Aukso ieškotojams; Bottega Veneta džinsiniai bateliai su auksinės odos apsiuvais. Šį sezoną džinsinis audinys sugrįžta į madą ir vyrauja visur – pradedant atnaujintais švarkeliais ir baigiant batais bei rankinėmis.

Dėmesį patraukia auksinėmis grandinėmis apsiūtos rankinės, pasiūtos iš raudonos zomšos ir smėlio spalvos muaro, papuoštos BV logotipu ir tabaluojančiais mažmožiais. Šie daiktai puikiai atspindi 80-ųjų dvasią ir pasipuošti jais nepasididžiuotų ir Alexis Colby’s (Aleksis Kolbi).

Jei norite retro stiliaus, išmėginkite rudos ir geltonos spalvų geometrinių raštų karoliukais puoštą minkštą rankinę su susikabinančiu grandinėlės dirželiu.

Kenneth Cole (Kenet Koul)

“Štai ateina kaimynai” – tokia Kenneth Cole reklama. Kenneth Cole melsvai žalios spalvos gyvatės odos batelių su dirželiais per kulkšnį versija.

Donald J. Pliner (Donaldas Plineris)

Tai jūs norite būti kosmoso kaubojumi? Vakarietišką mados kryptį pradėjo klubų vaikai, užsimovę kaubojiškas skrybėles ir paskendę kantri muzikos gausme. Donald J. Pliner batus apkalė smeigėmis ir apsiuvo kutais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją