"Šiuo metu yra prasidėjusios derybos dėl galimų bendrų kandidatų iškėlimo vienmandatėse apygardose", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Juozas Olekas.

Jo teigimu, parenkant bendrus kandidatus bus atsižvelgiama į jų galimybes "geriausiai atstovauti tautai ir dirbti Seime". "Man atrodo, jog mes rasime būdą, kaip padalinti apygardas, jeigu jų bus nelyginis skaičius", - tvirtino socialdemokratas.

Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Česlovo Juršėno žiniomis, iš Seimo gali iš viso išeiti septyni parlamentarai. Iš viso Seime yra 141 narys.

"Mes tikimės, kad mūsų frakcijos niekas nepaliks", - pažymėjo 51 narį turinčios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas J.Olekas.

Nauji Seimo rinkimai turės būti surengti vienmandatėje Antakalnio rinkimų apygardoje, kurioje buvo išrinktas Rolandas Paksas. Sausio pradžioje išrinktas šalies prezidentu jis turėjo atsisakyti Seimo nario mandato. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau nusprendė naujus rinkimus šioje apygardoje surengti gegužės 11 dieną.

Gali būti, jog kartu su juo į Prezidentūrą dirbti išeis dar du-trys Liberaldemokratų frakcijos Seime nariai. Manoma, jog prezidento patarėjais išeis dirbti taip pat Vilniuje vienmandatėse apygardose išrinkti Alvydas Medalinskas ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Be to, kai kurie gruodį į savivaldybių tarybas išrinkti parlamentarai svarsto galimybę dalyvauti merų rinkimuose ir sėkmės atveju palikti Seimą.