"Bet, deja, nėra jokio teisinio Jungtinių Tautų pagrindo nušalinti S.Husseiną", - teigė R.Pavilionis.

Jo teigimu, ar Irakas turi masinio naikinimo ginklų, privalo nustatyti tarptautiniai inspektoriai, remdamiesi praėjusią savaitę JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) pranešimu Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje. JAV diplomatijos vadovas pranešime teigė, jog Irakas slepia biologinio ir cheminio ginklo atsargas ir technologijas, bando kurti branduolinį ginklą, turi ryšių su teroristine organizacija "al-Qaeda".

R.Pavilionis taip pat pasipiktino Lietuvos vadovų bei politikų viešais pasisakymais, kurie remia "karinę invaziją" į Iraką.

"Skatinama militarizmo agitacija, kuri perauga į karo propagandą", - sakė R.Pavilionis.

Pasak parlamentaro, tokie pareiškimai nedera nei su Lietuvos Konstitucija, nei su Jungtinių Tautų chartija, nei su Šiaurės Atlanto sutartimi.

Anot politiko, ypač negerai yra tai, jog šie pareiškimai daromi be didesnių diskusijų Seime ar Seimo pritarimo.

"Kur gi žada stoti Lietuva? Ar į Europos Sąjungą, ar į JAV?", - retoriškai klausė R.Pavilionis.

Anot parlamentaro, JAV motyvai pradėti karinę kompaniją Irake yra neįtikinantys, todėl, anot jo, pasaulyje mažėja parama JAV planuojamai karinei operacijai.

Reikšdamas nepritarimą karinei operacijai Irake, R.Pavilionis informavo, jog visuomeninė pacifistinė organizacija "Šviesos lyga", Vilniaus universiteto moterų organizacija ir Lietuvos karių motinų draugija vasario 15 dieną Vilniuje rengia koncertą prieš karą Irake.