Paprašytas atskleisti, kuo kadaise iš tikrųjų užsiėmė Raseinių rajone, Viduklėje, įsikūrusi jo bendrovė, pašnekovas atvirauti nepanoro. "Galiu pasakyti tik tiek, jog tai buvo bendra Lietuvos ir Rusijos firma, palaikėme ryšius ne tik su Rusija, bet ir Baltarusija, Vengrija", - minėjo inžinieriaus mechaniko išsilavinimą turintis R.Ačas.

Iš tikrųjų jo pagrindinė partnerė Rytuose - Minsko traktorių gamykla, iš kurios jis tiekė Lietuvai ir Vengrijai atsargines traktorių dalis. Kiekvienas šalies verslininkas pasakys, kad Minske joks rimtas verslas neįmanomas be prezidento A.Lukašenkos arba Baltarusijos KGB "stogo".

R.Ačas sakė esąs įsitikinęs, jog jo biografijoje niekas neras juodos dėmės. "Aš jau seniai nebedirbu nei anoje, nei kitoje firmoje, pardaviau ir akcijas", - teigė jis, dar praėjusių metų pabaigoje dirbęs UAB "Vianrė" direktoriumi.

5 tūkstančių litų R.Pakso rinkimų kompanijai paaukojęs liberalas demokratas prieš 2000 metų Seimo rinkimus deklaravo per septynis mėnesius gavęs tik tris tūkstančius litų pajamų. O praėjusių metų pabaigoje, balotiruodamasis į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą, Raseinių rajono Ylių kaime gyvenantis veikėjas teigė gavęs apie 18 tūkstančių litų pajamų ir turintis apie 70 tūkst. litų santaupų.

"Ekstros" žiniomis, R.Pakso aplinkoje šiomis savaitėmis prasidėjo trintis tarp D.Kutraitės ir J.Borisovo dėl įtakos išrinktajam Prezidentui. R.Ačas priklauso J.Borisovo stovyklai. Būtent J.Borisovas rinkimų vajaus metu, nepasitikėdamas D.Kutraitės nusamdyta viešųjų ryšių bendrove "DDB & CO ir Katkevičius", atvedė į Lietuvą Maskvos firmas "Al-Max" ir "Nikkolo M", dirbusias ir Rusijos prezidentui V.Putinui.

Taigi R.Pakso aplinkoje jau rinkimų metu susiformavo du sparnai - rusiškas (J.Borisovas, R.Ačas, V.Lapėnas ir kiti buvusio DOSAAF žmonės, priklausomi nuo rusiškų pinigų) ir lietuviškas (D.Kutraitė, A.Katkevičius ir A.Petrošius). Po rinkimų ši kova tik paaštrėjo.

"Ekstros" šaltiniai teigia, kad iš vienos valstybinės teisėsaugos institucijos duomenų bazės sausio 24 d. buvo pateikta išsami informacija apie Aidą Petrošių, Aurelijų Katkevičių, Arūną Valinską ir Haroldą Mackevičių.

Įtariamas užsakovas - J.Borisovas. Nieko keista, kad renkama informacija apie A.Katkevičių ir A.Petrošių. Bet kodėl apie televizininkus A.Valinską ir H.Mackevičių? Atsakymas paaiškėtų pasižiūrėjus jų kuriamas "Dviračio žynias" ir "Dviračio televiziją". Čia jau būtų ne juokingas V.Gaivenio verbavimas, o tikras žiniasklaidos puolimas.