Holdingą sudaro "Valstiečių laikraštis", informacinis interneto portalas ir ryšių su visuomene agentūra.

Redaktoriumi netaps?

Paklaustas, kas paskatino imtis naujos veiklos, K.Petrauskis teigė seniai stebėjęs "ŽIA valdos" veiklą. "Tai sparčiai auganti bendrovė, todėl pamaniau, kad nuėjęs ten dirbti galėsiu daug ko pasimokyti. Manau, kad ir mano patirtis bus naudinga", - sakė jis.

K.Petrauskis yra dirbęs tiek spaudoje, tiek elektroninėje žiniasklaidoje. Jis neatmetė galimybės, kad ateityje holdingui priklausys ir kokia nors radijo ar televizijos stotis. Kokias konkrečiai žiniasklaidos priemones ketina įsigyti "ŽIA valda", K.Petrauskis atsisakė įvardyti.

Pastaruoju metu "Valstiečių laikraštyje" sklando gandų, kad dabartinio redaktoriaus Stasio Jokūbaičio dienos šioje kėdėje jau suskaičiuotos. Leidinio vairą esą perims K.Petrauskis. "Tikrai to nebus. Aš nedirbsiu "Valstiečių laikraštyje", mano pareigos bus visai kitos", - LŽ tikino K.Petrauskis.

Iš konkurso pasitraukė

Istoriko išsilavinimą turintis K.Petrauskis rugsėjį dalyvavo konkurse į Vokietijos Hiutenfeldo miestelyje įsikūrusios Vasario 16-osios gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti. Ilgametis šios mokyklos vadovas Andrius Šmitas rengiasi išeiti į pensiją. Buvusiam LRT vadovui netrūksta pedagoginio darbo patirties. K.Petrauskis yra mokytojavęs Vilniaus licėjuje, dirbo Vilniaus pedagoginiame universitete, ne vienus metus buvo Istorijos fakulteto prodekanas.

K.Petrauskis vakar LŽ teigė apsisprendęs nelaukti konkurso į Vasario 16-osios gimnazijos vadovo postą pabaigos ir atsiėmęs dokumentus. "Supratau, kad gali skirtis mano ir gimnazijos kuratorijos požiūris į vadybą", - priežastį, paskatinusią atsisakyti sumanymo padirbėti Vokietijoje, aiškino jis.

Įvairiapusė veikla

"ŽIA valda" veikla apima paslaugų, turizmo, aviacijos, infrastruktūros, žemės ūkio, paslaugų verslui, maisto tiekimo, ilgalaikių investicinių fondų bei nekilnojamojo turto sritis Lietuvoje ir kitose šalyse. Akcijų paketus "ŽIA valda" turi 21 bendrovėje, devyniose valdo 100 proc. akcijų.

Beveik 100 proc. UAB "Valstiečių laikraščio" akcijų valdo bendrovė "MNW media holding" (buvusi "Sontera"), kurios 100 proc. akcijų priklauso investicinei bendrovei "ŽIA valda".

Šiais metais "Valstiečių laikraščio" savininkai planavo gauti ne mažiau kaip 9 mln. litų pajamų, 2009-aisiais - 12 mln. litų.

Pagrindinis "ŽIA valda" akcininkas - Gediminas Žiemelis, Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnus.