Kaip laidoje sakė A. Šleseris, „flyLAL“ pateikė tokį pasiūlymą, nes bendrovė turi didžiulių skolų ir yra ant bankroto ribos. „Mes atsisakėme pirkti Lietuvos bendrovės akcijas, tad bendrovės vadovai, suprasdami, kad niekas jų (akcijų) nepirks, ėmė ieškoti kitų galimybių“, – aiškino A. Šleseris.

Latvijos ministro prognozėmis, neradusi investuotojo „flyLAL“ žiemą bankrutuos. O ir investuotojui esą būtų labai sunku, nes ekonominės krizės metu daugeliui šios srities įmonių gresia bankrotas.

A. Šleseris mano, kad bankrotas gresia ir Estijos oro bendrovei „Estonian Air“.

„flyLAL“ prognozuoja, kad bankrutuos „airBaltic“

„flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris aiškina manantis, kad būtent „airBaltic“ turi rimtų problemų: patirta daugiau nei 38 mln. litų nuostolių per šių metų pusmetį, SAS pasitraukia iš „airBaltic“, stipriai sumažintas skrydžių kiekis, ieškinys ir teismo sprendimas areštuoti apie 200 mln. Lt turto, „atšaukiami skrydžiai iš Vilniaus, atleidžiami darbuotojai ir klaidinami keleiviai, kurie, nusipirkę bilietus skristi tiesiogiai iš Vilniaus, skraidinami per Rygą“.

„Oro bendrovė „airBaltic” mums yra siūliusi perimti jų vykdomus skrydžius iš Lietuvos, tačiau atsižvelgiant į jų rezultatus, mums nenaudinga perimti jų nuostolingą veiklą“, - DELFI teigė V. Kaikaris.

Pasak V. Kaikario, „airBaltic“, gaudama Latvijos valstybės nuolaidas, turi palankesnes sąlygas plėtrai ir, jo nuomone, tai išnaudojo nesąžiningai konkurencijai Lietuvoje. Tačiau net ir tai esą nepadėjo šiai bendrovei užkariauti Lietuvos keleivių rinkos ir dirbti pelningai.

DELFI primena, kad Latvijos ministras A. Šleseris anksčiau yra teigęs, kad „airBaltic” traukiasi iš Lietuvos ir didžiąją dalį skrydžių vykdys iš Rygos oro uosto. Ir „airBaltic”, ir Lietuvos susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius vėliau šią informaciją paneigė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją