Pasak "Daily Variety", 70-metis aktorius nusiuntė akademijai ranka rašytą laišką, kuriame prisipažino buvęs "pamalonintas" sprendimo, tačiau taip pat priminė, kad dar "nepasitraukė iš žaidimo". Į prašymą atidėti garbės "Oskaro" įteikimą akademija atsakė neigiamai.

"Mes skirsime jam "Oskarą" ir, jeigu jis norės jį priimti, puiku", - sakė akademijos prezidentas Frankas Piersonas, pridūręs, kad jį nustebino ir nuliūdino P.O'Toole'o pageidavimas.

Prezidentas nusiuntė aktoriui laišką, primindamas, kad Henry's Fonda ir Paulas Newmanas laimėjo "Oskarus" po to, kai buvo apdovanoti už nuopelnus kinui.

Akademija aktoriui sakė, kad "Oskarą" jis gaus kovo 23 dieną įvyksiančioje ceremonijoje ir, jeigu neatvyks apdovanojimo atsiimti, statulėlė bus saugoma akademijos saugykloje, kur aktorius galės ją atsiimti sulaukęs 80 metų.

P.O'Toole'o karjerą kine pradėjo 1960 metais ir vaidino daugiau kaip 50 filmų. Savo garsiausius vaidmenis aktorius sukūrė filmuose "Arabijos Lorensas" (1962) ir "Lordas Džimas" (1969). Per keturis karjeros dešimtmečius aktorius buvo septynis kartus nominuotas "Oskarui", tačiau niekada nebuvo apdovanotas auksine statulėle.

Garbės "Oskarus" yra gavę D.W.Griffithas, Bobas Hope'as, Gene'as Kelly, Jean'as Renoiras, Federico Fellini, Chuckas Jones'as ir Sidney Poitier.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją