Pomidorai su ryžiais

800 g pomidorų, 200 g ryžių, svogūnas, po 50 g džiovintų aliejuje konservuotų pomidorų ir sviesto, 125 ml baltojo vyno, 1 l sultinio, 100 g tarkuoto sūrio, 125 g mozarelos sūrio, ryšelis baziliko, druskos, pipirų, cukraus.

20 g sviesto pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui suberti ir pakepinti supjaustytus kubeliais džiovintus pomidorus, ryžius ir šiek tiek paskrudinti, supilti vyną, o po 5–8 min. ir sultinį. Nuolat maišant virti 25 min. Galop sudėti likusį sviestą, tarkuotą sūrį, pagardinti prieskoniais. Į ryžius įmaišyti susmulkintą mozarelos sūrį bei nuluptus šviežius pomidorus. Patiekalą paskaninti baziliku.

Blyneliai su pomidorais

1 kg bulvių, 500 g mažų pomidorų, 100 g lydyto sviesto, 4 šaukštai aliejaus, skiltelė česnako, keli lapai salotų, druskos, pipirų.

Bulves stambiai sutarkuoti. Tarkius pagardinti druska, pipirais ir lydytame svieste iškepti blynelius, kuriuos sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o paskui sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikyti šiltoje orkaitėje.

Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su sutrintu česnaku, aliejumi, prieskoniais ir sudėti ant bulvinių blynelių. Skardą pašauti į orkaitę ir kepti 5–10 min. 180 oC temperatūroje. Patiekiant blynelius papuošti salotų lapeliais.

Įdaryti pomidorai

6 dideli mėsingi pomidorai, 12 riekelių skrudinimo duonos, 150 g fermentinio sūrio, 4 šakelės rozmarino, kiaušinis, 100 ml pieno, druskos, pipirų.

Pomidorus perpjauti pusiau ir išimti minkštimą. Įdarui tarkuotą sūrį sumaišyti su sutrupintu batonu, susmulkintu rozmarinu, kiaušiniais, pienu ir prieskoniais. Paruošta mase įdaryti pomidorų puseles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 15 min. 200 oC orkaitėje.

Pikantiškai paruoštas jūros ešerys

8 dideli pomidorai ir 30 mažų, 8 jūros ešerio filė gabaliukai po 150 g, 1,2 kg bulvių, 2 citrinos, 150 g sviesto, po 6 šaukštelius romo ir aliejaus, 2 šaukšteliai cinamono, 4 svogūnai, 4 česnako skiltelės, po 75 g imbiero šaknies ir cukraus, 3 aitriosios paprikos, 8 gvazdikėliai, žiupsnelis muskato riešuto, druskos.

Citrinas perpjauti pusiau ir išspausti 4 šaukštus sulčių, paskui kiekvieną puselę perpjauti į 4 dalis. Sultis, citrinas sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnakais, imbieru, aitriąja paprika, sutrintais gvazdikėliais, cukrumi, druska bei sviestu ir viską užvirinti.

Bulves supjaustyti skiltelėmis ir apvolioti padaže, paruoštame iš aliejaus, romo, pagardinto muskatu, cinamonu ir druska. Bulves pašauti į 210 oC orkaitę ir kepti 20 min. Ant jų sudėti pasūdytus žuvies gabaliukus ir dar kepti 10 min. Ant žuvies sudėti griežinėliais supjaustytus didelius ir mažus pomidorus ir dar kepti 5 min.

Patiekti su citrinų padažu.

Skanaus!