Škotijos mokslininkai nustatė, kaip būtent muzikiniai pomėgiai yra susiję su žmogaus charakterio bruožais. Tyrimo rezultatai parodė, kad neretai įprastinė visuomenės nuomonė būna neteisinga.

Pavyzdžiui, manoma, kad žmonės, kuriems patinka sunkusis rokas, junta nuolatinę depresiją, linkę į savižudybę, yra pavojingi patys sau ir aplinkiniams. O iš tikrųjų tai kūrybingi žmonės, kuriems nebūdingi vidiniai konfliktai, nors jie nėra pernelyg linkę į bendravimą. Tai – bendra ir sunkiojo roko, ir klasikinės muzikos mėgėjų savybė.

Žmonės, kuriems patinka bliuzo, džiazo ir soul stilių muzika – kūrybingi, linkę bendrauti, puikiai vertina save, pasižymi vidine harmonija. Puikiai save vertina ir į bendravimą linkę ir repo gerbėjai.

Popmuzikos mėgėjai paprastai būna darbštūs, nesunkiai sutaria su kitais žmonėmis, bet jiems stinga vidinės harmonijos ir kūrybingumo gyslelės. O žmonės, kuriems patinka šokių muzika, yra kūrybingi, bet jų negalima pavadinti švelniais ir ramiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją