Metus besitęsiančiame naujausio „Underworld“ albumo pristatymo pasauliniame ture jų šou jau pamatė keliolika milijonų žmonių. Vien šių metų festivalyje „Love Parade“ jie pasirodė daugiau nei milijonui žmonių.

Ant scenos visada būdavo ir Darren Price, kuris jau dešimtmetį buvo vadinamas grupės „pilkuoju kardinolu“, o 2005-aisiais pagaliau tapo ir oficialiu „Underworld“ nariu.

Du dešimtmečiai šlovės

Kelias dešimtis milijonų įrašų pardavę legendiniai britai “Underworld” - tai britų trejetukas Karl Hyde, Rick Smith ir Darren Price. Apie juos nereikia daug rašyti - juk tai bene garsiausia šokių muzikos grupė pasaulyje. Nuo pat 1993-ųjų diktuojanti muzikos madas seniausiai tapo didžiųjų šokių simboliu, be kurio nepraeina nei vienas didelis muzikos renginys.

Labiausiai britų grupę išgarsino iki šiol skambantis naujausių laikų šokių muzikos himnas „Born Slippy“, vėliau panaudotas ir kultiniame filme „Trainspotting”.

Sunku būtų net išvardinti visus singlus, albumus, kurie užkariavo pasaulio elektroninės muzikos gerbėjų širdis ir buvo tiesiog nušluoti nuo prekystalių. Visgi „Born Slippy“, „Pearl‘s Girl“, „Push Upstairs“, “Jumbo”, “King Of Snake”, “Two Months Off”, ar paskutinįjį „Crocodile“ greičiausiai girdėjo visi.

Vienus kino filmų garso takeliuose, kitus per muzikos kanalus ar radiją, galiausiai – savo grotuve ar visose Lietuvos diskotekose. Juk „Underworld“, kaip „The Chemical Brothers“ ar „The Prodigy“, daugeliui yra jaunystės dievukai, su kuriais pradėjo pirmąją pažintį su elektronine muzika.

Nėrė į filmų garso takelių kūrimą

Šokių muzikos legenda „Underworld“ pernai metais išleido ilgai lauktą septintąjį savo albumą „Oblivion With Bells“. Kaip visada jis susilaukė didžiulio dėmesio, o iš albumo jau spėjo pasirodyti net keturi nuolat garsiausių didžėjų grojami singlai. Net šešerius metus naują albumą įrašinėdami „Underworld” pasinėrė į dar vieną naują sritį – filmų garso takelių kūrimą.

Per paskutinius kelis metus jie sukūrė muziką net dviems filmams – tai amžiną atilsį Anthony Minghella filmui „Breaking and Entering“ bei Danny Boyle kūriniui „Sunshine“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją