Tačiau, kaip teigė bendrovės vadovas Darius Čepulis, dainininkas atgaus ne 130 tūkst. Lt, o kur kas mažesnę sumą.

„Mes norime taikiai išspręsti šį klausimą, pripažįstame savo dėl žmogiško faktoriaus padarytas klaidas ir stengsimės kuo greičiau atsiskaityti su A. Mamontovu bei taikiai baigti šį teisminį procesą“, - žurnalistams sakė D. Čepulis.

A.Mamontovas teismo posėdyje nepasirodė, tačiau jam atstovaujanti advokatė Renata Beržanskienė tikino, kad jau yra derinamas taikos sutarties projektas. Tiesa, teisininkė kol kas nesiryžta prognozuoti, kokį atlyginimą iš „Bombos įrašų“ gaus dainininkas – esą pirmiausiai reikia susipažinti su dokumentais, pagrindžiančiais išleistų ir parduotų albumų skaičių.

„Pati esu įsigijusi A. Mamontovo albumą, todėl manau, jeigu jau advokatai juos perka, tai jie yra populiarūs“, - sakė R. Beržanskienė.

A. Mamontovo ieškinį nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėja Aldona Tilindienė jau yra patenkinusi dainininko prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių ir areštavo „Bombos įrašų“ turtą už 130 tūkst. litų. Be to, teismo sprendimu leidėjams uždrausta išleisti albumo „Kita paveikslo pusė. Geriausios dainos“ naujus egzempliorius bet kokiu formatu.

DELFI žiniomis, populiaraus dainininko ieškinyje teismui nurodyta, kad „Bombos įrašai“ nuo 2006-ųjų iki šiol neteisėtai naudojasi albumo „Kita paveikslo pusė. Geriausios dainos“ kūriniais bei jų atlikimo įrašais.

„Jokia sutartis dėl teisių perdavimo su „Bombos įrašai“ nebuvo sudaryta“, - patikino A. Mamontovas.

Atlikėjas įsitikinęs, kad leidėjų veiksmai yra „laikytini tęstinių išimtinių autoriaus ir atlikėjo teisių į muzikos kūrinius ir kūrinių atlikimus pažeidimu“, todėl turi būti nedelsiant sustabdyti.

A. Mamontovas byloje yra pareiškęs 130 tūkst. Lt civilinį ieškinį, tačiau ši suma gali išaugti, kai „Bombos įrašai“ teismui pateiks duomenis apie išleistų albumų skaičių.

Su leidėjais muzikantas sutartis sudarė 2002-ųjų balandžio 25-ąją. Pagal jas „Bombos įrašai“ įsipareigojo kas du mėnesius mokėti procentinį atlyginimą nuo gautų pajamų už parduotų albumų kopijas.

Tačiau, pasak A. Mamontovo, leidėjai su juo nebendradarbiauja, neatsako į laiškus bei nuo 2006-ųjų nemoka atlyginimo. Tokie „Bombos įrašų“ veiksmai, pasak atlikėjo, sudaro sąlygas tolimesniam jo teisių pažeidimui, todėl jis siekia, kad būtų priteistas atlyginimas už parduotus albumus Kita paveikslo pusė. Geriausios dainos“ ir „Paveikslas. Geriausios dainos“.

„Tai nėra atlikėjo ignoravimas, įmonėje buvo tam tikrų organizacinių klausimų, kuriuos reikėjo išspręsti, be to, keitėsi darbuotojai, todėl du A. Mamontovo raštai, grubiai tariant, buvo atidėti į šoną“, - pripažino „Bombos įrašų“ direktorius D. Čepulis.

A. Mamontovas taip pat siekia, kad teismas leidėjus įpareigotų sudaryti licencinę sutartį su Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra dėl jam priklausančių kūrinių naudojimo.

Pasak populiaraus atlikėjo advokatės, A. Mamontovas neketina tęsti bendradarbiavimo su „Bombos įrašai“ ir sieks, kad pasirašytos sutartys būtų nutrauktos.

DELFI primena, kad dėl nesumokėto atlyginimo už išleistus albumus teisme nusprendė bylinėtis ir šiaulietis dainininkas Gytis Paškevičius. Jis iškėlė ieškinį bendrovei „Naktinis angaras“, kuriai vadovauja dainininkė Irena Starošaitė-Žvagulienė. Jos sutuoktinis Žilvinas Žvagulis yra šios bendrovės projektų vadovas.

G. Paškevičius aiškina, kad patyrė nuostolių, kai bendrovė pakartotinai išleido jo albumą „20 dnei v Sankt-Peterburge“. Be to, jis siekia, kad būtų priteistas atlyginimas už albume „Tikri vyrai. Geriausios vyrų dainos“ atliktas jo dainas. Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas yra areštavęs „Naktinio angaro“ turtą už 50 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją