„Grupės „Queen“ viešnagės Latvijoje planas bus patikslintas grupei atvykus, tačiau koncerto organizatorius jau gavo konkrečius nurodymus, – pareiškė Rygos koncerto medijų vadybininkas Reno Hekkonensas. – Mūsų paprašė parengti restoranų, kur galėtų vakarieniauti grupės nariai, ir tomis dienomis vyksiančių šalies roko grupių gyvo garso koncertų bei įžymių vietų sąrašus“.

„Be to, organizatoriui buvo pateikti reikalavimai dėl grupės narių apsaugos užtikrinimo koncertų salėje ir bet kurioje vietoje, kurią jie užsimanytų aplankyti per tris savo viešnagės Latvijoje dienas“, – pasakojo Reno Hekkonensas.

Visur pastebimas didžiulis susidomėjimas grupės „Queen“ ir Paulo Rodgerso turnė Europoje – bilietai į daugelį koncertų jau parduoti. Pirmasis turnė koncertas įvyks Ukrainoje, Charkove, kuriuo bus siekiama paremti kovą su AIDS, o paskutinis pasirodymas numatytas lapkričio 14 d. Dubajuje. Iš čia grupė išskris į Pietų Ameriką – tai bus papildomas grupės turnė.

Rugsėjo 8 d. pasirodė pirmasis singlas iš naujojo „Queen“ ir Paulo Rodgerso albumo – C-lebrity. Tai pirmasis albumas, kurį „Queen“ grupė įrašė studijoje per paskutiniuosius 13 metų.

Trijose Baltijos šalyse dar liko iš viso mažiau nei tūkstantis neparduotų bilietų į Rygoje vyksiantį koncertą. Iš Estijos ir Lietuvos į koncertą Latvijos sostinėje atvyks per 6000 žmonių. Grupės „Queen“ ir Paulo Rodgerso koncertą Rygos arenoje stebės 12 000 žiūrovų.

Milžiniško populiarumo sulaukusi „Queen“ grupė (kartu su „Rolling Stones“) yra viena ryškiausių roko muzikos atstovų ir kūrėjų, iki šiol koncertavusių Baltijos šalyse. Įtakingiausios ir sėkmingiausios XX a. roko grupės istorija prasidėjo 1971 m., kai Brian May, Roger Taylor, John Deacon ir Freddie Mercury įkūrė „Queen“ grupę. Debiutinis albumas tokiu pat pavadinimu pasaulį išvydo 1973 m.

1975 m. išleistas albumas A Night At The Opera išgarsino grupę visame pasaulyje. Singlas iš šio albumo Bohemian Rhapsody iki šiol liko sėkmingiausiu „Queen“ singlu Didžiojoje Britanijoje. 1977 m. pasirodęs albumas News Of The World įtvirtino fenomenalią „Queen“ sėkmę. Singlai We Will Rock You ir We Are The Champions įsitvirtino pasaulinės roko muzikos „aukso fonde“.

Nauji muzikiniai vėjai „Queen“ kūryboje prasismelkė pasirodžius 1984 m. albumui The Works. Tokie hitai kaip Radio Ga Ga (karaliavusio 19 šalių hitparaduose) ir I Want To Break Free iki šiol yra gerai žinomi roko himnai.

Tragiška „Queen“ grupės vokalisto Freddie Mercury mirtis 1991 m. netapo paskutiniu grupės istorijos puslapiu. May, Taylor ir Deacon toliau dirbo su nepublikuota Mercury ir „Queen“ kūrybine medžiaga. Šio darbo vaisius – 1995 m. pasirodęs albumas Made In Heaven.

Antrasis „Queen“ kvėpavimas prasidėjo 2005 m., kai prie grupės prisijungė Paulas Rodgersas. Būtent dėl jau ilgai lauktojo Rodgerso prisijungimo grupė galėjo planuoti grandiozinį pasaulinį turnė. Paskutinį kartą „Queen“ grupė į tokį turnė leidosi 1986 m., kai dar buvo sveikas Freddie Mercury.

Grammy apdovanojimų nominantas Rodgersas išpopuliarėjo kaip charizmatiškas grupių „Free“ ir „Bad Campany“ vokalistas. Nuo 1968 m. jis atliko, prodiusavo ir parašė dainų 28 albumams. Rodgersas dalyvavo daugelyje bendrų projektų, tarp jų su tokiomis roko žvaigždėmis kaip Jimmy Page ir Jon Bon Jovi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją