Choreografas studijavo baletą ir choreografiją pas vieną žymiausių pasaulio choreografių Piną Bausch (Bauš).

Solisto ir choreografo karjerą X.P.Wangas pradėjo Pekine, Kinijos nacionalinio baleto trupėje 1974 metais. 1991-1996 metais baleto artistas buvo Eseno "Aalto" teatro trupės narys, o nuo 1996-ųjų užsiima vien choreografija.

Nuo 2000-ųjų rudens X.P.Wangas yra pagrindinis Pietų Tiuringijos Meiningeno miesto teatro choreografas ir baleto direktorius.

LNOBT choreografas 2000 metais yra pastatęs vienaveiksmius baletus "Kontrastai." pagal Sergejaus Prokofjevo muziką ir Igorio Stravinskio "Šventąjį pavasarį".

"Carmina Burana" scenografiją kurs nacionalinės premijos laureatas dailininkas Adomas Jacovskis, naujojo baleto kostiumų autorius bus prancūzų dailininkas Jerome'as (Žeromas) Kaplanas, sukūręs kostiumus ir dekoracijas daugeliui X.P.Wongo ir kitų choreografų pastatytiems šokio spektakliams.

"Carmina Burana" - vokiečių kompozitoriaus C.Orffo (1895-1982) muzikinė kantata, sukurta pagal 19 amžiaus pradžioje viename Vokietijos vienuolynų atrastą rankraštį, kuriame buvo 250 senovine prancūzų kalba, vokiečių kalbos tarmėmis bei viduramžių lotynų kalba parašytų 11-13 amžių eilėraščių.

Pagrindinis kompozitoriaus tikslas buvo sukurti "totalinį teatrą", kur muzika, žodžiai ir judesys sąveikautų tarpusavyje ir sudarytų bendrą, visaapimantį įspūdį.

"Carmina Burana" premjera įvyko 1937 metais Frankfurto operoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją