Taip vienas dainų konkurso organizatorių įvertino Rygos savivaldybės pareigūnų pareiškimus, kuriais pranešta apie mažinamą finansavimą įvairiems kultūriniams ir švietimo projektams.

A. Bebris pabrėžė, kad didelę 2003 metų "Eurovizijos" konkurso organizacinių išlaidų dalį tikėtasi padengti Rygos savivaldybės biudžeto lėšomis. Detalus šio didžiulio renginio biudžeto projektas buvo parengtas dar praėjusį rudenį.

"Latvijos valstybinės televizijos LTV vadovybė jau kelis kartus buvo susitikusi su Rygos mieto tarybos atstovais ir sutarė dėl detalaus bendradarbiavimo plano, kuriame, pasinaudojant ir Talino patirtimi, numatyta daugybė renginių pritraukti turistų", - aiškino konkurso vykdantysis prodiuseris.

Savo ruožtu LTV generalinis direktorius Uldis Grava nurodė, jog "Eurovizijos" konkursą organizuojanti televizija laukia Latvijos Vyriausybės ir Rygos savivaldybės susitarimo bei tikisi, kad projekto finansavimas nebus mažinamas.

U. Grava atkreipė dėmesį į tai, kad "Eurovizijos" konkursas yra labai svarbus visos Latvijos įvaizdžiui, ir pridūrė, jog būtina dėti visas pastangas siekiant įspūdingiausiomis paversti paskutines tris šou valandas. Planuota, kad Rygos savivaldybė 2003 metų "Eurovizijos" konkursui skirs 670 tūkst. latų.

Anksčiau skelbta, jog Rygos miesto tarybos pirmininkas Gundaras Bojaras pareiškęs esą, norint sumažinti miesto biudžeto deficitą, tarybai būtina nuspręsti, kuriuos nacionalinius projektus turėtų remti savivaldybė, pridurdamas, kad diskusijų gali kilti dėl Nacionalinio teatro atnaujinimo bei "Eurovizijos" dainų konkurso.

Latvijos Vyriausybė organizuoti šių metų "Eurovizijos" konkursą skyrė 5,3 milijono latų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją