Išsisuko paskutinį kartą

Tačiau vos prasidėjęs bylos nagrinėjimas praktiškai tuoj pat neteko prasmės. "M.Gelažniko advokatas pateikė namo perstatymo projektą ir statybos leidimą, tad teismo posėdis perkeltas į rugsėjo 25 d.", – kalbėjo Vilniaus apskrities inspektorius Vytautas Januška, jau trečius metus vargstantis su M.Gelažniko išsisukinėjimais.

Įpareigos dirbti greičiau

Pagal naujai parengtą projektą M.Gelažnikas privalo ne tik nugriauti senamiesčio vaizdą darkančias kolonas, bet ir atkurti pradinę namo išvaizdą. Jam leista padaryti tik šiek tiek didesnę nei įprasta vitriną. Tačiau statybos įstatymas savininkui leidžia savivaliauti.

"Pagal įstatymą M.Gelažnikas savo projektą privalės įgyvendinti per 10 metų. Vadinasi dar dešimt metų žiūrėsime į tą bjaurastį, niokojančią senamiestį. Kad taip nebūtų, pakartotinai kreipėmės į teismą, prašydami įpareigoti savininką visus darbus atlikti greičiau – per metus ar dvejus", – dėstė V.Januška.

Paveldosaugininkai pakraupę

Tai, kad iniciatyvos pagaliau turėtų imtis teismas, sutinka ir trečioji suinteresuotoji pusė – Kultūros paveldo departamentas. Įstaigos Vilniaus teritorinio skyriaus vedėjas Rimantas Bitinas tvirtino esąs pakraupęs nuo teisinio M.Gelažniko nihilizmo.

"Taip pat norime dalyvauti byloje, kad pagaliau būtų rimtas argumentas nutraukti tą beveik trejus metus besitęsiančią istoriją. Jeigu jau teismas įpareigos, tuomet M.Gelažnikui teks suktis. Antraip turės reikalų su antstoliais", – tvirtino R.Bitinas.

Demonstravo iškalbą

Pats M.Gelažnikas dar kartą atsisakė komentuoti susidariusią situaciją, pataręs pasidairyti į aplink esančius pastatus.

"Jums ką – Alzheimeris? Ar jūsų skaitytojams? Kodėl jūs apie tas kolonas vis rašote? Kas antras namas pastatytas nesilaikant reikalavimų, tai kodėl mano parduotuvė visiems kliūva", – piktinosi verslininkas.

Tiesa, nors ir ne kartą skundęsis teismams, savo teisybės verslininkas taip ir neįrodė. Pirmas protokolas, įpareigojęs sumokėti 1650 litų baudą, jam buvo surašytas 2006 m. Pastaroji bauda siekė 2000 litų, tačiau griauti kolonų savininkas nesuskubo.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Mokytoju gali būti bet kas?

Girtos dievų grimasos

A.Merkel vizitas – be pažadų