„Tai, kas vyksta Gruzijoje, man labai svarbu, nes esu kilęs iš Sočio, kuris yra vos už kelių šimtų kilometrų nuo konflikto vietos. Pats gerai pamenu 1990 metais kilusius pirmuosius konfliktus Šiaurės Kaukaze, teko matyti daug pabėgėlių, žmonių, kurie neteko tiek savo turto, tiek artimųjų. Dalis giminaičių iš mamos pusės, taip pat vaikystės draugų dabar gyvena karo zonoje,“ – nerimavo dainininkas.

„Labai akivaizdu, kad karo priežastis yra teritoriniai principai, tačiau nemanau, kad ir 1 milijonas hektarų vertas bent vienos žmogaus gyvybės. Stebina vienpusiškas mūsų valdžios požiūris, aklai ginantis Gruzijos interesus ir jos pusę, nors vos prieš pusmetį pripažino labai panašioje situacijoje atsidūrusio Kosovo nepriklausomybę. Erzina tai, kad tiek Lietuva, tiek pasaulis laikosi dvigubų standartų,“ – kalbėjo Delfinų lyderis.

Pasak atlikėjo, jis nėra politikas ir nežino, kaip išspręsti problemą. Tačiau mano, kad Lietuva, kaip laisva ir nepriklausoma šalis, turi turėti savo pozicijas, o ne vien tik remtis galingųjų nuomone.

„Nemanau, kad griežtas Rusijos tonas šioje situacijoje paskatins greitą konflikto pabaigą. Galbūt mums, europiečiams, ir nelengva suprasti pietietišką mentalitetą, kuriame karas yra ne vien tik politinis įrankis. Jau dabar nužudyta virš 2000 žmonių, o tai reiškia, kad visi jų giminės norės keršto, o tai tą konfliktą gali užtęsti iki begalybės,“ – sakė Stano.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją