Nepietavote


Galbūt buvote pernelyg užsiėmusi, galbūt bandėte
numesti
keletą per nėštumą sukauptų kilogramų. Kokia bebūtų nepietavimo priežastis, ji mažina jūsų darbingumą. Tikriausiai girdėjote, kad svarbiausias dienos valgymas yra pusryčiai, ir tai iš tikrųjų tiesa, rašoma CNN. Tačiau mamos, nepriklausomai nuo to, ar pluša namie, ar darbe, dažniau yra linkusios praleisti ne pusryčius, o pietus. O norint palaikyti normalų energijos kiekį organizme, negalima laukti vakarienės.

„Kai praleidžiate tikrą valgymą, cukraus kiekis kraujyje krenta, o nuo to priklauso jūsų energingumas, nuotaika, jūsų gebėjimas aiškiai mąstyti. Sprendimas: palikite trupinius ir jei esate namie, atsisėskite su vaiku ir pavalgykite. Darbe pasistenkite atskirti savo sumuštinį nuo skaičiuoklių – bent kelioms minutėms. mitybos specialistė Lauren Slayton iš Niujorko

Jei bandote riboti maisto suvartojimą, prisiminkite štai ką: „kalorija“ – tai tik kitas „energijos“ pavadinimas. Jums reikalingos kalorijos. Nesate „bloga“, jei valgote. Iš tikrųjų taip teikiate sau energijos, kurios reikia svorio pertekliui sudeginti. Negalėsite stumdyti vežimėlio po parkus ar paprakaituoti sporto salėje, jei būsite pernelyg išvargusi.

Jūsų pietūs nebuvo sotūs

Net jeigu valgote pakankamai dažnai, galbūt visai sau nepadedate, nes valgote ne tai, ką reikėtų. Balta duona, mikrobangų krosnelėje pašildomi patiekalai ir saldieji gėrimai gali teikti jūsų organizmui per daug krakmolo, druskos ir cukraus. Tokie maisto produktai jums tik trumpam suteiks energijos antplūdį, vėliau vis tiek išvirsite iš klumpių.

Jums reikia vitaminų ir baltymų, kad padidėtų dopamino, suteiksiančio budrumo, gamyba smegenyse. Ir neatsisakykite angliavandenių – gerieji angliavandeniai jūsų organizmui ilgam suteiks energijos. Todėl rinkitės rupaus malimo duoną, kurioje daug ląstelienos ir derinkite ją su kalakutiena bei pomidorais. Arba valgykite salotas iš špinatų, morkų ir avinžirnių. Svarbiausia – balansas. Vienos rūšies maistu ilgai gyva nebūsite.

Tai žinant taip pat turėtumėte paklausti savo gydytojo – ko trūksta jūsų mityboje. Dviejų vaikų mama Kathy Reincke, gyvenanti Maršalo mieste (JAV), manė, kad jos nuolatinis nuovargis yra tiesiog gyvenimo faktas. Bet apsilankymas pas gydytoją (kad prisiverstų nueiti, prie simptomų puokštės teko pridėti galvos svaigimą ir pykinimą) atskleidė, kad jai stinga geležies. Valgant daugiau liesos mėsos, džiovintų vaisių ir geležimi praturtintų dribsnių ji vėl pasijuto žmogumi.

Per daug save lepinate kofeinu

Kavos (kofeino) poveikis nėra ilgalaikis ir jis gali sukelti nežymius miego sutrikimus. Be to, kofeinas pasižymi diuretiniu poveikiu, todėl jis gali priversti atsikelti naktį ir keliauti į tualetą. Kofeinas jūsų organizme gali išlikti nuo keturių iki šešių valandų, todėl stenkitės per dieną išgerti ne daugiau nei vieną puodelį kavos (gerai, gerai, ne daugiau dviejų) ir gerkite ne vėliau nei vėlyvą popietę.

Jūsų nakties miegas nėra toks geras, kaip jūsų vaikų

Jei naktį neišsimiegosite pakankamai ilgai, dieną būsite pavargusi. Tačiau kad ir kiek miegotumėte, čia labai svarbi kokybė. O ji priklauso nuo užsiėmimų, kuriuos atliekate prieš miegą.

Lygiai kaip ir jūsų vaiko pasakaitė-dantų valymas-miegas kiekvieno vakaro ciklas nuramina jį ir padeda užmigti, panašus raminantis ritualas gali tiesiog pasakiškai veikti jūsų miegą.

15 min. be televizijos ir jokių namų ruošos darbų yra pakankamai, kad jūsų smegenys išsijungtų. Todėl nesijauskite kalta, jei neišspaudžiate maksimumo iš kiekvienos minutės, kurios nemiegate: lovoje paskaitykite knygą, išgerkite arbatos, galiausiai – pasikalbėkite su sutuoktiniu. Laiko reikia skirti ne tik visai šeimai, bet ir tarpusavio santykiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją