Jeigu nenorite, kad jūsų paakiai primintų “žąsies leteną”, priemones, skirtas raukšlių lyginimui, arba drėkinančius kremus galite pradėti naudoti jau nuo 20-25 metų amžiaus. Tokiems tikslams puikiausiai tiks
Biocontour
Synergie
,
Biosensitive Yeux
Biotherm, Diopticalm
Lierac, Force C Anti-Fatigue Eye Care
Helena Rubinstein, Eye protection
Chanel
. Daugumos tokių priemonių sudėtyje yra ultravioletinių spindulių filtrai, apsaugantys nuo priešlaikinio odos senėjimo.

Rimtesnės odos aplink akis priežiūros periodas ateina po 35 metų. Dabar nebeužtenka tiesiog drėkinti odą – ją būtina maitinti augaliniais raukšles lyginančiais ekstraktais ir lipidais, kurie atkuria odos struktūrą. Tai tokios priemonės kaip Benefiance Eve Treatment MaskShiseido, Renergie YeuxLancome, Issima EceserumGuerlain, Capture Rides YeuxChristian Dior.

Į intensyvių kremų sudėtį įeinančios medžiagos, pavyzdžiui, dieniniame LiftActiveVichy kreme esantis aminokinas patempia odą, tankina odos giluminius sluoksnius, didina odos elastingumą. O ginko bilobo ekstraktas, esantis tos pačios firmos LiftActive naktiniame kreme, padeda iš odos pašalinti toksinus. Emulsija – gelis Oxygen Supply for the Eyes iš naujos Skin Therapy firmos Lancaster produktų linijos specialių kapsulių, odai suteikiančių ląstelėms būtiną deguonį, pagalba ploną odą aplink akis atgaivina ir pripildo energijos.

Jei reikalingos priemonės neturite, pasinaudokite paprastu receptu: pašildykite vieną arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus ir atsargiai užtepkite jį ant odos aplink akis, po to atsargiais judesiais paplekšnokite odą, palaikykite 15 minučių, o likučius nuvalykite servetėle.

Maišeliai po akimis

Maišeliai po akimis gadina gyvenimą daugeliui gražuolių. Kokia jų atsiradimo priežastis? Akis yra tarsi ant “pagalvėlės”, kuri susideda iš riebalinių gumulų, kurie padalinti jungiamojo audinio pertvaromis. Akies voko oda yra plona ir lengvai deformuojasi, todėl kartais šie riebalai susikaupia vienoje vietoje ir taip susidaro maišeliai.

Jei patinimas atsiranda nedažnai arba tik miego metu, tai greičiausiai yra susiję su nepakankama limfų mikrocirkuliacija aplink akis. Tokią problemą gali išspręsti kai kurios kosmetinės priemonės, pavyzdžiui, Revitalift YeuxL’Oreal, Optilia GelVichy, DioptigelLierac, Eye LiftChanel.

Kad patinimai atsirastų kaip galima rečiau:

Prieš miegą ant akių vokų netepkite jokio riebaus kremo – tik lengvas priemones, apsaugančias nuo patinimų;

Rytais darykite arbatos kompresus: vatos tamponus, sumirkytus šiltame nuovire, keletui minučių uždėkite ant vokų, paskui nuplaukite šaltu vandeniu arba pavedžiokite aplink ledo gabaliukais;

Padės ir lengvas masažas: pirštų pagalvėlėmis lengvai paspauskite odą virš antakių, paskui - ties antakių linija, po to – nuo smilkinių link vidinių akies kampučių.

Nuo patinimo padeda ir gamtinės priemonės

Bulvių kaukė

1 smulkiai sutarkuotų bulvių šaukštą sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu miltų ir 2 arbatiniais šaukšteliais pieno. Gautą masę storu sluoksniu užtepkite ant 2 servetėlių ir jas uždėkite ant viršutinių ir apatinių akies vokų. Po 20 minučių nuplaukite šalta arbata ir užtepkite kremo. Dar po 10 minučių servetėle nuvalykite kremo likučius.

Morkų kaukė

Sutarkuokite morką, suvyniokite gautą masę į marlę ir uždėkite ant akių. Palaikykite 15 minučių, po to akis patepkite kremu.

Grietinės kaukė

Odą aplink akis galite tepti ir grietine, kurią taip pat būtina palaikyti 15 minučių ir nuplauti šalta arbata.

Odos aplink akis priežiūra turi būti išskirtinė. Oda šioje srityje yra pati ploniausia ir jautriausia. Todėl tepant įprastinius kremus ir kaukes šią vietą aplink akis reikia apeiti, o atliekant šildomąsias procedūras ant akių dėti šaltus vatos tamponus.

Pavargusios akys

Nieko stebėtino, kad esant tokiam mūsų gyvenimo būdui, vakare akys dažnai atrodo pavargę ir sudirgę. Ką daryti, jei vakare esate suplanavusi svarbų susitikimą, o akys nenori į nieką žiūrėti?

Egzistuoja seni liaudiški kovos su šia problema metodai. Pavyzdžiui, petražolių užpilas: smulkiai sukapokite petražolę, įvyniokite ją į marlę ir pavirkite verdančiame vandenyje. Atvėsinusios 3-4 minutėms uždėkite ant akių vokų. Po to ant akių uždėkite vatos tamponus, suvilgytus šaltame vandenyje.

Dar paprasčiau – agurko skiltelės arba tarkuota žalia bulvė: tarkuotos bulvės masę įvyniokite į marlines servetėles ir uždėkite jas ant vokų. Po 15-20 minučių servetėles nuimkite. Taip pat naudinga pakaitomis dėti karštus ir šaltus tamponus, sumirkytus šalavijo nuoviru (1 arbatinis šaukštelis šalavijo pusei stiklinės verdančio vandens). Procedūra trunka 10 minučių.

Norint staigiai nuimti pavargusių akių vokų įtampą, galima naudoti Lotion Bleue iš Playot kompresu – jis ramina pavargusią vokų odą ir mažina patinimą. Egzistuoja ir kitos priemonės, kuriose yra šviesą fokusuojantys ir šviesą skaidantys pigmentai. Tai Capture Essentiel YeuxChristian Dior, All About EyesClinique, Baume Contour des YeuxClarins ir t.t.

Dar vienas nemalonumas, kurį sukelia nuovargis ir miego trūkumas – juodi ratilai aplink akis. Jų atsiradimą taip pat paskatina ir nepakankama kraujo bei limfų cirkuliacija. Jums padės tokios priemonės, kaip Force CHelena Rubinstein, Hydra Detox YeuxBiotherm, Vitabolic YeuxLancome, kremas akių kontūrams LiftActiveVichy. Jeigu nei viena iš šių priemonių nebus efektyvi, jums teliks pasinaudoti toniniu kremu.

Akių priežiūros taisyklės

Niekada nesigulkite miegoti nenuvaliusi nuo veido kosmetikos. Makiažas nuvalomas vatos tamponu, suvilgytu valomosiomis priemonėmis.

Valomasis pienelis. Nedidelį pienelio kiekį užtepkite ant odos aplink akis. Pamasažuokite lengvais sukamaisiais judesiais. Tuomet nešvarumus nuvalykite vatos tamponu, suvilgytu toniku.

Skysta priemonė, skirta makiažo nuvalymui. Prispauskite šia priemone suvilgytą vatos tamponą prie užmerktų vokų, šiek tiek palaikykite, tuomet atsargiai nuvalykite makiažą.

Valomoji emulsija. Ją reikia užpilti ant vatos tampono ir valyti užmerktus vokus, braukiant nuo viršaus žemyn.

Jei makiažas atsparus vandeniui, pirmiausia ant akių palaikykite vatos tamponus, suvilgytus pieneliu, po to vokus perbraukite tamponu, suvilgytu toniku arba šiltu vandeniu.

Įprastinį dieninį kremą vartoti akių vokų priežiūrai nepatariama. Nors blogiau nuo to nepasidarys, geriau – taip pat. Be to, dieninių kremų dažnai netikrina oftalmologai, o specialios priemonės, skirtos akių odos priežiūrai, tokią apžiūrą praeina visuomet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją