Pagrindinis šio filmo herojus – visiems gerai žinomas aktorius Bruce‘as Willis‘as. Jau ne pirmą sykį įlindęs į Niujorko detektyvo Džono Makleino kailį aktorius tapo tikrai „kietu riešutėliu“ nusikaltėliams.

Bebaimis, gal kiek senamadiškas vienišius, įnirtingai kovojantis prieš neteisybę, visai to netrokšdamas tampa didvyriu. Būtent tokio Niujorko policininko vaidmuo išgarsino Bruce‘ą Willisą. Nenuostabu, kad prie šio visų laikų geriausio policininko vaidmens Bruce‘as sutiko grįžti ir po daugelio metų. Į šeštą dešimtį kopiantis aktorius vis dar pamena 80-ųjų dvasią, ir sykiu puikiai jaučia šiuolaikines aktualijas. Todėl niekaip kitaip jo neišeina apibūdinti, kaip tik idealiai tinkančiu šiam vaidmeniui.

Per tą laiką, kai žiūrovai pirmą sykį (beveik prieš 20 metų) išvydo šį filmą, kompiuterinės technologijos sparčiai patobulėjo. Tačiau filmo kūrėjai technologijos pažangą progresą puikiai priderino prie žavingo senamadiškumo. Gausybė specialiųjų efektų ir idealistinis požiūris, trumpi dialogai ir daug veiksmo gražiai susiliejo prasmingose kovose prieš blogį. XXI a. kovai su vis labiau siautėjančiais teroristais nebepakako seniau puikiai veikusių gudrybių, policininkui prireikė papildomų pajėgų.

Todėl kompiuterijos žinių stoką kompensavo nepakeičiamu pagalbininku tampęs apsukrusis „hakeris“ Mattas Fosteris (akt. Justinas Longas). Tik kartu jiems pavyko susidoroti su teroristų rengiama kompiuterine ataka prieš Jungtinių Valstijų infrastruktūrą.

Filmo veiksmas vyksta Vašingtone. Viskas prasideda nuo netikėtai atskleisto sąmokslo. Naujausiomis technologijomis apsiginklavę nusikaltėliai per Nacionalinę šventę – liepos ketvirtąją dieną – sumano įsilaužti į visos Amerikos pagrindinius ekonominius procesus kontroliuojančią sistemą. Nusikaltėlių planuose - ne tik eismo kontrolės kompiuteriai, bet ir elektros energijos bei vandens tiekimo sistemos.

Nusitaikę į labiausiai pažeidžiamus dalykus, nusikaltėliai tikisi nublokšti Ameriką atgal į „Tamsos amžių“. Sąmokslo organizatoriai, rodos, apskaičiuoja kiekvieną smulkmeną. Tačiau jie nesitiki, kad vykdydami planą, turės įveikti “kietąjį riešutėlį” – senamadiškąjį Niujorko detektyvą Džoną Makleiną (akt. Bruce Willis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją