H.Šablevičius mirė 2004-aisiais metais, palikęs Lietuvos kino fondui nemažai unikalių dokumentinių filmų. Garsus režisierius buvo žinomas savo pedagogine veikla. Jis įkūrė Lietuvos muzikos akademijos kino ir televizijos katedrą. Išugdė ne vieną naujos kartos režisierių.

Filmo „Anarchija Žirmūnuose“ prodiuserė Ieva Norvilienė pasakoja : „Mūsų komandoje dirba keli H.Šablevičiaus auklėtiniai. Vilės buto ieškojome ilgai, reikalavimai buvo dideli. Butas turėjo atitikti Žirmūnų mikrorajono standartus, tačiau būti pakankamai erdvus ir būtinai pirmame aukšte, kad būtų patogu pastatyti apšvietimą už lango. Atrodė, kad reikiamo būsto nepavyks rasti. Henrikui Šablevičiui priklausęs butas įtiko. Šiek tiek didesnis ir pirmame aukšte. Erdvės darbui vis tiek trūko, todėl filmavimo aikštelėje vienu metu galėjo būti tik keletas žmonių. Visi kūrybinės grupės nariai – dailininkai, apšvietėjai, atlikę savo darbą, būriavosi lauke. Namo gyventojai tokia keista kaimynyste visai nesistebėjo. Priešingai - sveikinosi, klausė, kaip sekasi. Kai kurie žmonės dalijosi prisiminimais ir nešė savo anūkų nuotraukas iš filmų, kuriuose jie vaidino…“

Antradienį, rugpjūčio 5-ą dieną, į filmavimo aikštelę atvyko aktorė Jūratė Onaitytė. Per kelias dienas garsiai Kauno dramos teatro aktorei teko suvaidinti daugybėje scenų.

„Kine viskas filmuojama taip, kaip patogiau gamybai“ - ramiai dalinosi pirmais įspūdžiais patyrusi aktorė - „štai dabar su Toma vaidinsime, kaip mes pykstamės. Po 10 minučių reikės keisti nuotaiką, prisiminti scenarijaus pradžią ir keliauti laike į mudviejų pirmąją pažintį. Mano kolegos jau suvaidino dviejuose trečdaliuose filmo scenų. Jie visiškai įsijautę į filmo tikrovę, atsipalaidavę. Aš gi tik atvažiavau ir iš karto patekau prieš kamerą. Tai manęs netrikdo. Priešingai, lengviau, kuomet visa grupė jau „susigrojusi“, dirba tiksliai, o režisierius greitai ir aiškiai sako, ko jam reikia“.

Ieva Norvilienė neslėpė savo pagarbos žinomiausiai filmo aktorei: „Žaviuosi Jūrate Onaityte. Ji žiūrovų pamėgta daugelyje teatro vaidmenų, taip pat televizijos filmuose „Raudonmedžio rojus“, “Geismų tramvajus“, bei populiariuose kino filmuose „Turtuolis, vargšas“, „Moteris ir keturi jos vyrai“. Atrodytų, kad tokią patirtį sukaupusi aktorė turėtų reikalauti išskirtinio dėmesio sau, tačiau yra visiškai priešingai. Jūratė labai preciziškai ruošiasi, atsakingai pasirengusi ne tik vaidmeniui ekrane, bet ir už kadro. Kad ir kas benutiktų, ji žino kuriai scenai kaip pasirengti. Filmavimo aikštelėje ji yra ne tik puiki aktorė, bet ir supratinga kūrybinės grupės narė...“

Filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją