Glazgo klubą 33-ą minutę į priekį išvedė Kevinas Thomsonas, tačiau 43-ą min. Nerijus Radžius įspūdingu tolimu smūgiu rezultatą išlygino, o 87-ą min. Linas Pilibaitis pelnė antrąjį ir pergalingą įvartį.

Pirmasis mačas Škotijoje baigėsi lygiosiomis 0:0.

Trečiajame Čempionų lygos etape „Kaunas“ greičiausiai susitiks su Danijos čempionu „Aalborg“, kuris pirmame antrojo etapo mače net 5:0 sutriuškino bosnių „Modriča“ ekipą. Atsakomasis šių klubų susitikimas vyks trečiadienį.

Peržengę trečiąjį barjerą kauniečiai iškoptų į Čempionų lygos grupių varžybas, o nesėkmės atveju žaistų UEFA taurės turnyre.

Rungtynės

Pirmojo kėlinio pradžioje škotai pabandė paspausti aikštės šeimininkus ir puikios progos neišnaudojo Kenny Milleris, suklaidinęs gynėjus, tačiau iš arti nepataikęs į vartus. Netrukus jau kitoje aikštės pusėje „Kauno“ puolėjo Rafaelio Ledesmos iš maždaug 20 metrų smūgiuotą kamuolį sugavo varžovų vartininkas Allanas McGregoras.

Vėliau žaidimas visiškai išsilygino, tačiau škotai pasinaudojo viena iš retų kauniečių klaidų. 33-ą min. „Kauno“ gynėjai nesužiūrėjo kairiuoju kraštu į baudos aikštę įbėgančio K. Thomsono ir šis nukreipė kamuolį vartininkui Marianui Kello tarp kojų - 0:1.

Tačiau įvartis neišmušė Lietuvos klubo žaidėjų iš vėžių ir baigiantis pirmajam kėliniui jie sugebėjo išlyginti rezultatą. Po pražangos Kauno klubo saugas Nerijus Radžius iš maždaug 35 metrų atstumo stipriu ir tiksliu smūgiu pasiuntė Škotijos vicečempionus į nokdauną - 1:1.

Antrąjį kėlinį kauniečiai pradėjo itin aktyviai: 55-ą min. nuo puikiai įkirtusio į baudos aikštę Lino Pilibaičio atakos „Rangers“ išgelbėjo tik vartų skersinis, o nuo 59-ą min. po tikslaus perdavimo iš 8 metrų galva smūgiavusio Adriano Mrowieco škotus gelbėjo vartininkas A. McGregoras.

68-ą min. aikštėje „Rangers“ gretose pasirodė Andrius Velička.

Netrukus Glazgo komanda po ilgos pertraukos susigrąžino iniciatyvą, bet vis klimpo gerai organizuotoje „Kauno“ gynyboje. 81-ą min. A. Velička išbėgo prieš vartus ir gavo puikų perdavimą, tačiau smūgiavo virš M. Kello vartų.

Netrukus Kauno komanda atakų lavina vėl užgriuvo Škotijos ekipos vartus ir tik klaidos paskutinėse atakos fazėse trukdė pelnyti įvartį.

Tačiau galiausiai aikštės šeimininkų pastangos davė vaisių - 87-ą min. po R. Ledesmos atlikto kampinio smūgio L. Pilibaitis iššoko aukščiau visų ir pasiuntė kamuolį į vartus per keletą „Rangers“ gynėjų ir vartininką.

„Kauno“ žaidėjai atsilaikė likusias minutes ir pelnytai šventė sensacingą pergalę.

Antradienį taip pat buvo sužaistos dar vienos rungtynėse, kuriose Latvijos „Ventspils“ komanda namie 2:1 nugalėjo norvegų „Brann“, bet į kitą etapą dėl įvarčio svečiuose iškopė Bergeno klubas, pirmąjį mačą namie laimėjęs 1:0.

Vaizdo reportaže - rungtynių Kaune akimirkos bei FBK „Kauno“ trenerio Jose Couceiro ir pergalingo įvarčio autoriaus Lino Pilibaičio komentarai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją