Policijos teigimu, aštuoniolikmetis moksleivis itin intensyviai žaidė šį žaidimą ir apklausos metu prisipažino, kad dėl to įvykdė nusikaltimą. Apklausos metu nepastebėta jokių jo psichikos sutrikimo ženklų.

Pasak policijos komisaro, paauglys teigė norėjęs įsitikinti, ar realybėje taip pat lengva apiplėšti taksi automobilį kaip ir žaidime. Tiesa, jis iš pradžių neketino žudyti 54-erių vairuotojo, tačiau šiam pradėjus priešintis, jį subadė peiliu. Jeigu aštuoniolikmečio kaltė būtų įrodyta, pagal Tailando įstatymus jam grėstų mirties bausmė.

Šių metų balandžio mėnesį pasirodžiusi ketvirtoji žaidimo GTA versija sulaukė kritikos dėl vulgarių ir smurto scenų, tokių, kaip automobilių vagystės, muštynės, šaudymas gatvėje, vairavimas išgėrus ar prostitucija. Šį žaidimą rekomenduojama žaisti tik pilnamečiams asmenims.

Tailando kultūros ministras kalbėjo, kad šis įvykis taps pamoka tėvams, kurie turėtų labiau rūpintis tuo, ką žaidžia jų vaikai.

JAV iš GTA kūrėjų bandoma prisiteisti milijoninę kompensaciją už tai, kad 2005-aisiais kelis mėnesius šį žaidimą žaidęs paauglys nužudė du policijos pareigūnus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)