Dainininkė sakė, kad šia senovine mistine judaizmo srove susižavėjo 1998 metais. Ji net tapo neoficialia šio mokymo ambasadore ir atvertė savo vyrą, britų filmų režisierių Guy Ritchie (Gajų Ričį). Dabar, lyg norėdama iš tiesų įrodyti savo dvasinį prabudimą, "materialioji mergina" apie Kabalos mokymą paskelbs visam pasauliui. Šaltiniai sako, kad naująjį albumą, kuris pasirodys po itin sėkmingo "Music", Madonna nori pavadinti "Ein Sof" - hebrajų kalba tai reiškia amžinybę.

Tuo tarpu kritikai užsipuola Kabalos centrą, kuriame lankosi Madonna, G.Ritchie, Gwyneth Paltrow (Gvinet Peltrou), Courtney Love (Kortni Lov) ir Barbra Streisand.

Rickas Rossas (Rikas Rosas) teigia, kad centras, kuriam vadovauja Jungtinėse Valstijose gyvenantis Philipas Bergas (Filipas Bergas), buvęs draudimo agentas, domisi ne tik pasekėjų dvasingumu.

Pasak jo, Kabalos centras yra pasipelnyti siekianti šeimos įmonė, savo biuruose ir tinklalapyje www.kabbalah.com siūlanti brangius kursus, knygas, vaizdo įrašus, smilkalus ir odos priežiūros priemones. "Tai nėra nei tradicinis judaizmas, nei tradicinė Kabala. Kabalos centras yra gerai organizuota ir labai pelninga grupė, kuri, mano nuomone, yra Bergo šeimos verslas" , - sakė R.Rossas.

Kabalos centras griežtai atmeta teiginius, kad organizacija siekia tik pelno. R.Rossas taip pat teigia, kad centras apgaudinėja žmones, pardavinėdamas "Kabalos vandenį", kuris, beje, yra labai populiarus.

www.kabbalah.com rašo, kad mėgstamiausias Madonnos vanduo yra "labai organizuotos struktūros dinamiškas gyvasis vanduo" su "kristalinėmis struktūromis ir fraktalais". Centro atstovas spaudai Yehuda Bergas (Jehuda Bergas) rašo: "Įkrauname vandenį teigiama energija, ir jis įgauna gydomųjų savybių".

Tačiau tradicinės Kabalos žinovas rabinas Immanuelis Shochetas (Imanuelis Šochetas) tvirtina: "Nėra tokio daikto kaip "Kabalos vanduo".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją