- Hera gana moteriškas personažas. O jūs?


Tikrai esu moteriška.


- Jai svarbiau nei kitoms deivėms surasti tikrąją antrąją pusę. Ar dažnai sapnuojate vyrus, su kuriais kalbatės, bendraujate?

Kai analizuoju savo jaunas dienas, suprantu, kad visada tą ir dariau - ieškojau bei laukiau, žinojau, kad turiu sutikti ypatingą žmogų, o gal nežinojau, tik labai stipriai to troškau...

- Jums be galo svarbios šeimos vertybės, ištikimybė, atsakomybė?

Tiesmukai sakant, ištikimybė nėra tokia svarbi kaip dvasinė draugystė, pagarba, atsakomybė šeimai, pareigų paisymas, kad ir kaip sunku kartais būtų tai suderinti. Man nepatinka per daug rimti žmonės, demonstratyviai rimtas požiūris į natūralius santykius, veiksmus, jausmus. Greta svarbių anksčiau minėtų savybių sutuoktiniai turi gebėti teikti vienas kitam lengvumo jausmą, nestokoti humoro, neužkrauti vienas kito reikalavimais.

- Hera neleis, kad kažkokios nimfos apie jos vyrą sukiotųsi?

Niekada nekovočiau tiesmukai, negundyčiau ir nekariaučiau kasdien. Turiu būti tokia ypatinga, kad vyras jaustų norą būtų drauge.

- Hera suvokia savo tobulėjimą per santykį su kitu žmogumi, juk kitas - mūsų veidrodis. Bendraudami vienas iš kito mes daug ko išmokstame.

Nepervertindama savęs galiu teigti, kad po susitikimo su įdomiu žmogumi pasikalbu su savimi, ko norėčiau išmokti, kas man buvo malonu ar nesuprantama. Kad ir kaip stengčiausi pamilti gamtą, gilintis į mokslą ar meną, mane domina tik žmonės.

- Jums svarbu kartu kalbėtis, sulaukti iš vyro palaikymo, patarimo?

Ir atvirkščiai - didelis džiaugsmas, kai su manimi tariasi Giedrius, nors tuo metu vargina atsakomybės jausmas už vieną ar kitą patarimą, bet džiaugsmas, kad esi reikalinga, įvertinta yra dar stipresnis.

- Patinka savarankiški, išsilavinę, autoritetingi vyriškiai?

Taip.

- Nesate linkusi į besaikį bendravimą, renkatės žmones?

Esu labai plepi ir lengvai bendraujanti. Mėgstu filosofiškai apie gyvenimą pakalbėti ar pasidalinti požiūriu su tą vakarą man patikusiu žmogumi, bet nesileisiu jo į savo gyvenimo įvykius, jausmus, niekada nepakviesiu į svečius žmogaus, kuriuo netikiu. Beje, to mane išmokė būtent Giedrius. Drąsos bendrauti su kuo noriu, o ne su kuo reikia.

- Jums santuoka svarbiau nei karjera? Stengiatės ir dėl intymaus gyvenimo.

Darbas yra priemonė save išreikšti ir užsidirbti. Darbe neturime prarasti savęs. Intymus gyvenimas yra vienas svarbiausių mūsų laimės "sudedamųjų dalių". Kalbu ne tik apie seksą. Intymus gyvenimas ir mano mintys, svajonių akimirkos, mano paslaptys, mano naktys su mylimu vyru, mano ligos, mano eilėraščiai, kaklą apglėbę vaikai, mano trapus pasaulis. Kaip galima to nepuoselėti ir neginti? Ką dar turime?

- Neleidžiate vaikams užlipti ant galvos?

Ne, jokiu būdu. Nors jie dar nėra suaugę, kartais jaučiuosi juos jau užauginusi. Jais rūpinsiuosi visada, bet negyvensiu jų gyvenimo. Maniškis man irgi labai įdomus.

- Gimtadieniai, santuokos metinės jums - svarbu?

Net kiekvieną mėnesio 25 dieną, mūsų pirmojo pasimatymo dieną, visada švenčiame.

- Esate jautri partnerio nuotaikų svyravimams, kartais stipriai susitapatinate su juo?

Turėjau šių simptomų. Kai kas sakė, kad buvau "visai sugiedrėjusi." Dabar noriu turėti ir savo gyvenimą, bet tik todėl, kad jaučiuosi laiminga, įvertinta, pilnavertė šeimos narė. Viskas susiję. Dabar esu jo dalis, o jis - mano. Nemeluosiu, kai jam liūdna, man labai liūdna.