4 porcijoms reikės:


300 g slyvų,
250 g gervuogių,
3 šaukštų šviežio medaus,
2 šaukštų vandens,
75 g sausainių,
500 g neriebaus jogurto.

Slyvas kruopščiai nuplaukite po šaltu, tekančiu vandeniu, nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio. Perpjaukite ir išimkite kauliukus. Gervuoges nuplaukite ir taip pat apdžiovinkite.

Slyvas, gervuoges ir medų sudėkite į puodą, įpilkite 2 šaukštus šalto, virinto vandens.

Puodą uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol slyvos suminkštės. Galite išplakti mikseriu iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kol visiškai atšals.

Sudėkite sausainius į plastikinį maišelį ir sutrinkite į stambius trupinius. Pasilikite 2 šaukštus papuošimui. Likusius sausainių trupinius sumaišykite su jogurtu.

Pusę jogurto supilkite į 4 desertinius indus arba taures (≈ po 200 ml į kiekvieną). Ant viršaus uždėkite sluoksnį slyvų ir gervuogių. Po to pakartokite jogurto sluoksnį. Prieš patiekiant į stalą, viršų pabarstykite likusiais sausainių trupiniais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją