4 asmenims reikės:


800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)